ארטישוק

ארטישוק לעצלנים

ארטישוקים חצויים לאורכם

לימון חצוי

כפית חרדל

מיץ מחצי לימון

2 שיי שום כתושות

מלח פלפל

שמן זית

2 גבעולי בצל ירוק פרוסים לרצועות דקיקות.

מבשלים את חצאי הארטישוק במים רותחים עם חצאי הלימון כדי שהארטישוקים לא ישחירו. בנתיים מכינים את הרוטב. מערבבים את החרדל עם הלימון
והמלח והפלפל ומוסיפים את שמן הזית בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמגיעים לסמיכות הרצויה מוסיפים בצל ירוק וטובלים ברוטב את עלי הארטישוק ואת לבבו.

 

ארטישוק למתקדמים

2 לבבות ארטישוק פרוסים לאורך לרצועות דקות

2 שיני שום טרי פרוסות דק

עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות

שמן זית

מיץ לימון

מלח פלפל

מקפיצים את הארטישוק במחבת בשמן זית לוהט. מוסיפים את השום הטרי, העגבנייה, מיץ הלימון ומתבלים במלח פלפל.

 

ארטישוקים צלויים בטחינה

ארטישוקים חצויים לאורכם

מלח פלפל

שמן זית.

חצי כוס טחינה גולמית

מיץ מחצי לימון

2 שיני שום כתושות

חצי כוס מים קרים

מלח ופלפל שחור

מבשלים את חצאי הארטישוק במים רותחים עם חצאי הלימון כדי שהארטישוקים לא ישחירו.  עד שהלב מתרכך. מוציאים מהמים וסננים היטב.

מסדרים את חצאי הארטישוק בצפיפות בתבנית. מורחים בשמן זית בעזרת מברשת וזורים מלח ופלפל. צולים חצי שעה בחלק העליות של התנור בחום גבוה עד שמשחים.
בנתיים במעבד מזון מערבבים את הטחינה עם הלימון, המים, המלח והשום. יוצקים על הארטישוקים ומחזירים לתנור ל20 דקות עד שהטחינה מתקשה.


 

ארטישוק ברוטב

 

3 ארטישוקים שלמים

 

לימון חצוי

 

כפית חרדל

 

מיץ מחצי לימון

 

2 שיי שום כתושות

 

מלח פלפל

 

שמן זית

 

2 גבעולי בצל ירוק פרוסים לרצועות דקיקות.

 

מבשלים את הארטישוקים במים רותחים עם חצאי הלימון כדי שהארטישוקים לא ישחירו. בנתיים מכינים את הרוטב.מערבבים את החרדל עם הלימון והמלח פלפל ומוסיפים את שמן הזית בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמגיעים לסמיכות הרצויה מוסיפים בצל ירוק וטובלים ברוטב את עלי הארטישוק ואת לבבו.


x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x