שורש סלרי

סלט סלרי

שורש סלרי קלוף וחתוך לגפרורים דקיקים

עלים מחצי צרור כוסברה

2 גבעולים של בצל ירוק פרוסים לטבעות דקיקות.

פלחי אשכולית אדומה

מלח פלפל

שמן זית

מיץ מפלחי האשכולית

מערבבים את כל המרכיבים ומגישים.

 

מחבת תרד, צימוקי עגבניות וסלרי שורש צלוי

שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות של 2 ס"מ

2 כוסות של עגבניות שרי צלויות בתנור עם שמן זית, מעט מלח גס וחצי כף סוכר חום צלויים בתנור למשך שעתיים בחום של 150 מעלות
(כדאי להכין כמות גדולה יותר ולהשתמש גם בפסטות או סנדוויצ'ים).

2 פטריות שיטאקי פרוסות דק

חבילת תרד שטוף

2 גבעולי בצל ירוק פרוס דק

שמן זית

מלח גס ופלפל שחור גרוס

מחממים שמן זית במחבת. צולים את הפטריות. מוסיפים את הסלרי הצלוי ואת צימוקי העגבניות.
מכבים את הלהבה ומוסיפים את התרד והבצל הירוק ומלח ופלפל שחור.

 

מרק כרובית ושורש סלרי

סלרי שורש קלוף וחתוך לקוביות גסות

תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות

כרובית מופרדת לפרחים גדולים

שורש ג'ינג'ר קלוף באורך2 ס"מ

שורש כורכום קלוף באורך 2 ס"מ

פחית חלב קוקוס

מלח פלפל

חצי שקית תרד

שמים את הסלרי, תפוח האדמה, הכרובית, הג'ינג'ר והכורכום בסיר. מכסים 3/4 במים ומביאים לרתיחה בסיר מכוסה. ממשיכים לבשל עד שתפוח האדמה והסלרי מתרככים.
מוסיפים פחית של חלב קוקוס ומביאים שוב לרתיחה. טוחנים את הכל בבלנדר מוט עד שהמרק מגיע למקם חלק וקטיפתי. 
לפני ההגשה שמים בכל קערה חופן של תרד שטוף ומוזגים מעל את המרק הרותח. התרד יקבל כך בישול קל וקצר וישמור על פריכות ומתיקות.

 

בתאבון.............

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x