זיתים

כבישת זיתים במלח

קילו זיתים זיתים שחורים טריים

קילו מלח

צרור טימין

ראש שום מפורק לשיניים

גרידת לימון

סגנון כבישה זה מתאים לזיתים שחורים ובשלים שניתן למצוא עכשיו על העצים וגם בשווקים.

משתמשים רק בזיתים שלמים, משרים מעט במים לשטיפת האבק ומייבשים בשמש. כשהזיתים יבשים,
מניחים בכלי שכבה של זיתים ושופכים בנדיבות מלח גס. מוסיפים עוד שכבה ומעליה זורים עוד מלח גס וכן הלאה.

מדי יום מערבבים. כעבור שלושה שבועות טועמים, מחלקים לצנצנות, שמים בכל צנצנת, ענף טימין, שתי שיני שום ומעט גרידת לימון.
מתקבלים מעין צימוקי-זיתים, מרוכזים, פירותיים וכמעט נטולי מרירות.

 

סלט פסטה זיתים ועגבניות שרי

חצי קילו פסטה מבושלת (פוזילי או פנה טריקולור)

כוס זיתים מגולענים (או שהכנתם בעצמכם במתכון הקודם או עד שיהיו מוכנים- זיתים שחורים בשמן של נאות סמדר)

2 כוסות עגבניות שרי חצויות

צרור רוקט

עלים מ5 גבעולי פטרוזיליה

2 שיני שום כתושות

שמן זית

מלח פלפל

חומץ בלסמי

מערבבים את המרכיבים לסלט טעים ומשביע

 

חטיפי זיתים

שתיים וחצי כוסות קמח כוסמין

כפית אבקת אפיה

כפית מלח

שן שום כתושה

2  כפות סילאן תמרים

רבע כוס שומשום

רבע כוס שמן זית

ולמילוי, כוס זיתים מגולענים, פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות.

מערבבים את כל המרכיבים לבצק רך וגמיש. עוטפים בנילון נצמד ושמים במקרר ל20 דקות.
בנתיים מגלענים את הזיתים ומחביאים בתוך כל זית קובית פלפל (שתי משימות מושלמות לילדים).

מרדדים בכל פעם רבע מהבצק, קורצים עיגולים בעזרת כוס קטנה ועוטפים את הזיתים בבצק.

מסדרים על ניר אפיה מורחים את הכדורים במעט מים ומפזרים מעל שומשום ומעט מלח גס.

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x