חרשוף

לפני ההכנה השל כל אחד מהמתכונים יש להוציא בעזרת סכין חדה את הסיבים שבחרשוף, לחתוך לאורך של 4 ס"מ ולחלוט בסיר גדול עם מים רותחים במשך 30 שניות.

 

חרשוף ברוטב עגבניות

במתכון יש להרתיח את הגבעולים זמן ממושך יותר כ-10 דקות

חתיכות חרשוף באורך 4 ס"מ משני גבעולים

3 עגבניות מגוררות בפומפיה

גבעול שום טרי חתוך לפרוסות

שמן זית

מלח, פלפל, חצי כפית כורכום טרי או באבקה

מחממים שמן זית בסיר ושמים את השום. מאדים כמה שניות עד שהשום מתרכך ומוסיפים את העגבניות, התבלינים והחרשוף. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים כחצי שעה ומגישים עם אורז או כרוטב כל דגן טעים אחר.


חרשוף ממולא

כוס עדשים כתומות מושרות לשעה

חצי צרור נענע קצוצה

ביצה

שלושת רבעי כוס טחינה גולמית

חצי פלפל צילי קצוץ

מלח, פלפל וכפית ג'ינג'ר מגורר

שמן זית

גבעול שום טרי

כוס מים

מיץ מלימון אחד

מלח, פלפל וחצי כפית כורכום טרי או באבקה

צרור כוסברה קצוץ

חצי כוס פולי פול (לא חובה)

גבעולי חרשף קלופים, חתוכים לאורך 4 ס"מ וחלוטים.

מבשלים את העדשים במים רותחים עד שהן רכות מאוד. סננים ומקררים. מערבבים עם הנענע, הביצה, הטחינה הצ'ילי והתבלינים.
ממלאים את גבעולי החרשוף. מחממים במחבת שמן זית ומאדים את השום עד שמתרכך. מוסיפים כוס מים ומיץ מלימון אחד ואת התבלינים.
מנמיכים את גבעולי החרשוף כשבגבעול כלפי מעלה. מנמיכים את האש ומכסים את המחבת. מבשלים עד שהמילוי מתקשה (כחצי שעה).
מפזרים מעל הכל את הכוסברה ואת הפול ומבשלים 5 דקות נוספות.


סלט חרשוף פלחי תפוז ושקדים קלויים

2 גבעולי חרשוף מנוקים וחלוטים פרוסים לרוחב לרצועות דקיקות

2 חופנים של תרד

פלחים מתפוז אחד ללא הקליפה הדקה הלבנה

חצי כוס שקדים חצויים וקלויים במחבת

שמן זית

מיץ מחצי תפוז

מלח פלפל

מערבבים את כל המרכיבים לסלט פריך ומפתיע

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x