כרוב

 

 

כרוב כבוש

 

כרוב קצוץ דק

מלח גס (כדאי מלח ים)

 

שוקלים את הכרוב ומוספים לכל קילו כף של מלח גס (15 גרם)מעסים יחד בקערה גדולה. אנחנו אוהבים גם רצועות של פלפל חריף וזרעי כוסברה. אחרים מעדיפים קימל.

מכניסים לצנצנת מעוקרת ושמים מעל משקולת כדי שהכרוב לא יצוף מעל הנוזלים ויבוא במגע עם האוויר.  שומרים מחוץ למקרר.

הכרוב מוכן לאכילה תוך שלושה ימים אך על מנת להשלים את ההתססה הלאקטית שמשמרת את הירק ומעודדת אִכְלוס מחדש של המעי בחיידקים ידידותיים ובאנזימי עיכול ומחזקת את המערכת החיסונית במעי, מומלץ להמתין שלושה שבועות

הכרוב הכבוש הוא גם פתרון מצוין לצמחונים וטבעונים שיש להם מחסור ב-B12. הפרוביוטיקה שבכרוב הכבוש מסייעת בייצור B12 במעי.


קציצות כרוב

חצי כרוב קצוץ לרצועות דקות.

תפוח אדמה גדול מבושל, קלוף ומעוך.

גזר מגורר

קייל קצוץ

2 ביצים

2 שיבולת שועל

2 כפות שומשום קלוי

מלח פלפל

חולטים את עלי הכרוב לכמה שניות במים רותחים, מסננים וסוחטים היטב. מערבבים עם יתר המרכיבים,
יוצרים קציצות ומטגנים במחבת או אופים בתנור עד שמשחים משני הצדדים.


סלט כרוב סתווי

כרוב קצוץ לרצועות דקיקות

עלי כוסברה  שלמים

פלחים של אשכולית אדומה

מיץ מחצי אשכולית אדומה

חופן שקדים קצוצים

חומץ בן יין

שמן זית

מלח פלפל

מערבבים את כל המרכיבים ומגישים


כרוב מוקפץ

כרוב קצוץ לרצועות

עלי פטרזליה ונענע שלמים

גזר פרוס לרצועות

חמאת בוטנים

שמן סויה

רוטב סויה

מקפיצים את כל המרכיבים יחד בווק או במחבת ומוסיפים רוטב סויה. מגישים עם אורז.


 

מאפה ראש כרוב 

 

עלים מראש כרוב גדול. מופרדים וחלוטים

חצי כוס עדשים שישבו בהשריה שעתיים לפחות  

כוס אורז בשמתי שבושל במים רותחים 5 דקות וסונן

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

שומר קצוץ

חופן עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות

 חצי כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

כף סילאן

חצי כוס צנוברים קלויים

מלח כורכום ופלפל.

לבישול: 1/3 כוס שמן זית, חצי כוס מים רותחים, מיץ מחצי לימון, מלח פלפל שחור ושן שום כתושה.


משמנים תבנית פיירקס קטנה ומצפים את התחתית והשוליים בעלי כרוב כשהצד היפה פונה כלפי מטה. מטגנים את הבצל והשומר. מוסיפים את אורז ואת שאר מרכיבי המלית. מערבבים היטב ומניחים בתוך התבנית המרופדת. מכסים בעלי גפן (מקפלים פנימה את העלים מהשוליים ומוסיפים עלים נוספים במידת הצורך- הפעם היפה צריך לפנות כלפי מעלה) ויוצקים את חומרי הבישול. מכסים בנייר אלומיניום ואופים 40 דקות על חום בינוני (140 מעלות) עד שכל המים נספגים באורז והעדשים.     

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x