מלפפון

מסכת פנים ממלפפונים

2מלפפונים קרים (שיצאו מהמקרר) פרוסים לאורכם לפרוסות דקות.

כף יוגורט קר

כף שמן זית

כפית דבש

מערבבים את היוגורט עם שמן הזית והדבש. טובלים את פרוסות המלפפונים ומכסים איתן את עור הפנים. משאירים 20 דקות ומסירים.

 

 

אשמסאדו- מרק מלפפונים עם וראייציה טבעונית

5 מלפפונים קצוצים דק

נענע ופטרוזיליה קצוצים (המהדרין ישתמשו בנענע מיובשת) 

שום כתוש

חצי ליטר יוגורט או שתי כוסות חלב שקדים 2 כפות שקדיה 2 כפות זרעי צ'יה שנטחנו יחד בבלנדר

מיץ מחצי לימון

שמן זית

מלח פלפל

 

מערבבים הכל מקררים כשעה לספיגת טעמים- ומגישים לארוחת בוקר איראנית טיפוסית

 

מלפפון חמוץ

צנצנת זכוכית מעוקרת כמה דקות בתנור חם

חצי קילו מלפפונים קטנים וטריים שטופים היטב

חצי צרור שמיר

5 שיני שום חצויות לאורכן

פלפל חריף 

מים

מלח

 

מעקרים את הצנצנת - שמים את הצנצנת בתנור חם למשך כמה דקות

מכניסים את המלפפונים , השמיר, שיני השום והפלפל החריף וממלאים במים עד לכיסוי המלפפונים,

כוס אחרי כוס כדי שנדע כמה כוסות מים יש בצנצנת. על כל כוס מים מוסיפים כפית מלח.

מצפים מעל בשכבה דקה של שמן זית, סוגרים ואוטמים ואחרי שבוע המלפפונים מוכנים.

 

מרק גספאצ'ו

3 מלפפונים קלופים

4 עגבניות (או כוס עגבניות שרי)

פלפל מנוקה מהזרעים

בצל יבש קצוץ

שן שום

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח פלפל

טוחנים את כל חומרי המרק במעבד מזון. מגישים קר . אפשר לקשט בבצל ירוק קצוץ.

 

ממולאי מלפפון

מתכון מושלם למלפפונים שכבר בילו כמה ימים במקרר ואבדה פריכות

5 מלפפונים חצויים לרוחב ומרוקנים

גבינת עיזים רכה מעורבבת עם נענע ושום

3 שיני שום

3 כפות שמן זית

5 עגבניות חתוכות גס

זעתר טרי

מלח פלפל

מטגנים שום בשמן זית וזעתר. מוסיפים את העגבניות. מבשלים כרבע שעה וטוחנים. במקביל ממלאים את המלפפונים בגבינה מתובלת ומטגנים בשמן זית.
מעבירים את המלפפונים לרוטב ומבשלים יחד כרבע שעה.

מגישים עם אורז מלא

 

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x