נענע

סלט כרוב ונענע

חצי כרוב פרוס דק (יש קולפני כרוב יעודיים אבל גם סכין חדה תספיק)

חצי כוס עלי נענע

שני מלפפונים חתוכים לרצועות דקות

חצי פלפל חריף חתוך לטבעות דקות

חצי בצל חתוך לרצועות דקות

3 כפות שומשום קלוי

כף שמן קוקוס

2 כפות רוטב סויה

2 ס"מ ג'ינג'ר, קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

מיץ מחצי לימון

כף דבש

מערבבים את שמן הקוקוס עם הסויה הג'ינג'ר, השום הלימון והדבש. יוצקים על יתר המרכיבים. מערבבים היטב ומגישים

 

ירקות קלויים בתנור בשמיכה של טחינת נענע

3 תפוחי אדמה בקליפתם חצויים

3 שורשים מתוך האגד חצויים

2 ראשי שום שלמים

חצי כרוב חתוך ל4 לאורכו (כלומר שמיניות כרוב שעדיין מוחזקות יחד בבסיס)

מלח פלפל

שמן זית.

חצי כוס טחינה גולמית

מיץ מחצי לימון

חצי כוס מים קרים

מלח ופלפל שחור

חצי צרור עלי נענע מופרדים מהגבעול.

מסדרים את הירקות בצפיפות בתבנית. מורחים את תפוחי האדמה, השום, השורשים והכרוב בשמן זית בעזרת מברשת וזורים מלח ופלפל.
צולים חצי שעה בחלק העליות של התנור בחום גבוה עד שמשחים. בנתיים במעבד מזון מערבבים את הטחינה עם הלימון, המים, המלח והנענע.
יוצקים על הירקות הצלויים ומחזירים לתנור ל20 דקות עד שהטחינה מתקשה.

 

פסטה אביבית בתרד לימון ונענע

חצי קילו פסטה מקמח מלא (או אפילו כוסמין) מבושלת לפי הוראות היצרן

שליש כוס שמן זית משובח

4 שיני שום פרוסות לרצועות דקות

חצי פלפל חריף פרוס לרצועות דקיקות

חבילת עלי תרד נקיים

חצי צרור עלי נענע מופרדים מהגבעול

מלח ופלפל שחור

מחממים את השמן במחבת. מאדים את השום עד שהופך לשקוף. מוסיפים את הפלפל החריף ואת העלים והמלח פלפל.
מערבבים כחצי דקה ועוצרים את הבישול עם מיץ לימון. מערבבים פנימה את הפסטה ומגישים.

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x