סלק

סלט סלק חי

סלקים חיים וקלופים, מגוררים

פטרוזיליה קצוצה

גזר מגורר

חמוציות קטנות לא ממותקות

שקדים קלויים

שמן זית

מיץ לימון

מלח פלפל

מערבבים את כל המרכיבים יחד ומגישים

 

סלט סלק צלוי

4 סלקים צלויים כ40 דקות בתנור(תלוי בגודל אבל עד שמתרככים) כשהסלק מוכן קולפים וחותכים לפלחים.

עלי נענע מ8 גבעולים

חופן צימוקים

בצל פרוס לרצועות דקיקות.

חצי כוס עדשים שחורות מבושלות במים רותחים רק עד שמתרככות.

חומץ בן יין, שן זית ומלח  פלפל

 

אָש - מרק סלק פרסי עם אורז

3 סלקים בינוניים, קלופים, פרוסים דק ומבושלים ב3 כוסות מים עד שמתרכך

חבילת פטרוזיליה קצוצה

חבילת כוסברה קצוצה

2 גבעולי כרישה- קצוצים

העלים של הסלק- קצוצים

מלח, פלפל וכורכום לפי הטעם

2 כפות רכז תמרהינדי

כוס  אורז

2 בצלים גדולים קלופים, פרוסים ומטוגנים.

מרתיחים בסיר גדול ליטר וחצי מים, שמים את האורז ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הכרשה,

עלי סלק והתבלינים. מבשלים כ40 דקות ומוסיפים את התמרהינדי והסלק. מבשלים רבע שעה נוספת.

מגישים בקערה עם קצת בצל מטוגן.

 

 

פירה גזר/ סלק

גזר או סלק מבושלים עד לריכוך במים רותחים .

טוחנים ושומרים  במקרר לכל הזדמנות. כף פירה סלק לטחינה סגולה. כף פירה גזר ליוגורט כתום (או להיפך) קצת פירה בפשטידה או במרק להעשרת טעמים ואפילו אם לא תגלו לאף אחד בפירה הכתום ישתלב מצוין בתוך עוגת משמשים והסגול בעוגת שזיפים לדוגמא. אף אחד לא ינחש את הפטנט שהביא לצבע ולמרקם המיוחדים.

 

קציצות סלק מתוקות (מאכל בנגלי בייתי)

5 סלקים

2 גזרים

1 תפ"א

חופן צימוקים

כוס פירורי ביסקוויט בתוך קערת פלסטיק רחבה

מלח, פלפל, תערובת תבלינים הודית ביתית

 

לבשל ביחד את הירקות עד להתרככותם (מהר יותר בסיר לחץ, למי שיש) וליצור מהם מחית אחידה.

 להכניס פנימה את התבלינים והצימוקים וליצור קציצות מוארכות בגודל בוהן שמנה במיוחד.

 להכניס כל קציצה לקערת הפלסטיק עם פירורי הביסקוויט ולעטוף אותה היטב בציפוי.

לחמם למצב רתיחה שמן בווק ורק כשהשמן רותח לזרוק פנימה את הקציצות ולטגן מספר דקות עד שצבען מתכהה.

 

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x