דלורית

דלורית מזוגגת ברוטב טחינה

דלורית קלופה וחתוכה לקוביות של ס"מ

כף שמן זית

כפית סילאן

מלח גס

עלי זעתר ומרווה טריים

כף טחינה הגולמית

בקערה מערבבים את קוביות הדלורית עם שמן הזית, הסילאן, מלח ועשבי התבלין. מסדרים בתבנית ואופים בחום גבוה עד שמשחים.

מסדרים בצלחת ומזליפים טחינה גולמית.

 

מאפינז דלורית צימוקים ואגוזים

4 ביצים

כוס סוכר חום

4 כפות דבש חבילת חמאה (200 גרם)

3כוסות קמח לבן (לא מולבן)

2 כפיות סודה לשתיה

כפית מלח ים

דלורית שלמה, קלופה ומגוררת

כוס צימוקים

כוס אגוזים

מחממים תנור ל180 מעלות. מקציפים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את הדבש והחמאה ומקציפים היטב. מערבבים את הקמח עם הסודה והמלח ומוסיפים לתערובת.

מוסיפים בעדינות את הדלורית הצימוקים והאגוזים. יוצקים ל 24 עטרות נייר (לא יותר משני שליש גובה) ואופים עד שמזהיב.

 

לביבות כתומות

רבע דלורית  חתוכה

גזר קלוף חתוך גס

חצי כוס עדשים כתומות מבושלות ומקוררות

כפית רוטב סויה

1/2 כוס קמח

מלח פלפל

חמאה או שמן קוקוס

 

מבשלים את הירקות בסיר עם מעט מים עד שהם רכים מאד. מסננים ומשאירים למשך לילה במסננת במקרר להגרת כל הנוזלים (או לפחות למשך שעתיים).

מערבבים את הירקות עם הסויה, הקמח והמלח פלפל. יוצרים לביבות שטוחות בקוטר5 ס"מ. מטגנים בשמן עד שמשחים משני הצדדים. 

 

 

אטריות אורז בירקות כתומים וקרם קוקוס

חבילת אטריות אורז מהסוג האהוב עליכם מבושלות במים רותחים עד לריכוך.

כף שמן קוקוס

2 שיני שום

דלעת או דלורית חתוכות לקוביות.

בטטה קלופה וחתוכה לקוביות

גזר קלוף וחתוך לקוביות.

2 שיני שום

כף ג'ינג'ר מגורר

פחית קרם קוקוס

2 כפות שומשום

חצי צרור כוסברה קצוצה

מחממים את שמן הקוקוס במחבת מוסיפים את שיני השום ומאדים עד שהן הופכות לשקופות.

מוסיפים את הירקות הכתומים ביחד עם כוס מים רותחים. מכסים את הסיר ומבשלים עד שכל הירקות מתרככים.

מוסיפים את קרם הקוקוס ואת הג'ינגר ומביאים לרתיחה. מערבבים פנימה את האיטריות ומפזרים מעל את הכוסברה והשומשום ומגישים.


 דלורית ממולאת בבורגול וחמוציות

דלורית חצויה ומרוקנת מזרעים ומחלק מהבשר ששומרים וקוצצים.

כוס בורגול מושרה בכוס מים רותחים ומסונן

שמן זית

מלח פלפל

כוס וחצי מים

בצל קצוץ

גבעולי סלרי קצוצים

חופן חמוציות לא ממותקות

בצל ירוק קצוץ

מורחים את חצאי הדלורית המרוקנים בשמן זית ומלח פלפל, מנקבים את העור במזלג (כמו בבדיחה, כדי שהנוזלים ישתחררו בקלות) וצולים בתנור כ-15 ד בחום גבוה. מערבבים את הבורגול עם החמוציות, הסלרי והבצל. ממלאים את חצאי הדלורית ואופים בחום בינוני 20 דקות.



x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x