קייל

סלט קייל של סוף הקיץ

עלים מצרור שלם של קייל פרוסים לרצועות ומרוככים על ידי עיסוי של 2-3 דקות בשמן זית ומעט מלח גס

חצי כוס עגבניות מיובשות חתוכות לרבעים.

חצי כוס צנוברים קלויים

בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קלויות כ20 דקות בתנור עד שמשחימות.

מערבבים את כל המרכיבים לסלט טעים ומרענן. אפשר לערבב גם בורגול, קינואה , פסטה, או אורז מלא לארוחה שלמה וטעימה

 

מרק כרוב איטלקי

קייל קצוץ

שני תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

דלעת חתוכה לקוביות

שלוש שיני שום

שמן זית

מלח פלפל

מאדים את הקייל והשום  תוך כדי ערבוב. מוסיפים את תפוחי האדמה והדלעת, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים יחד עוד כחצי שעה.

 

מחבת קייל

קייל קצוץ

בצל ירוק

שמן זית

מלח פלפל.

שמנת חמוצה

מחממים שמן זית  במחבת ומטגנים את הקייל  עם  הבצל המלח והפלפל. יווצקים למרכז המחבת כף גדושה של טחינה ואוכלים עם לחם שחור.

 

"צ'יפס" קייל

קייל

שמן זית

מלח פלפל.

חותכים את הקייל לרצועות בעובי צ'יפס . מערבבים היטב עם שמן זית ומלח פלפל. מסדרים בתבנית כל רצועה במרחק קטן מרעותה. צולים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ30 דקות מחכים שיתקרר ומנשנשים

 

קיילאפה

ואם כל הרעיונות הללו לא קסמו לכם וגרמו לכם להתנפל על הקייל אני רוצה להמליץ לכם על ה"קיילאפה" ממש כמו שזה נשמע מורחים עלה קייל בחומוס ביתי, בלבנה עיזים, טחינה ירוקה או כל ממרח אחר שעולה על הדעת מגלגלים עם בצל ירוק ופרוסות של עגבניה ומלפפון והנה לכם לאפה לתפארת.


 

סלט עלים ושעועית מש מונבטת

צרור בקצ'וי או מנגולד חתוכים לרצועות 

צרור קייל חתוך לרצועות 

שמן זית

מלח גס

כוס שעועית מש מונבטת (משרים לילה ומנביטים במסננת ומנביטים 24 שעות. שעועית מש אפשר לבשל גם בלי להשרות ולהנביט בסיר מים רוטחים עד שמתרככת, לאו שרוצים סלט ספונטני)

אפשר גם להוסיף פלחים מופשטים של תפוז אשכולית או כל פרי עונתי אחר. 

מעסים את עלי המנגולד והקייל עם שמן זית ומעט מלח גס על מנת לרכך אותם מעט. מערבבים את כל המרכיבים לסלט עונתי מרענן ומזין.


x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x