שום

 

שום כבוש

שיני שום קלופות מ3 ראשי שום

חצי כפית מלח

2 כוסות מים

שמן זית

פלפל חריף

מרתיחים את שיני השום הקלופות בסיר ובו מים ומלח. מבשלים כ-5 דקות לאחר הרתיחה על אש נמוכה. מסננים ומחזירים לסיר.

מכסים את שיני השום בשמן זית. מוסיפים פלפל חריף ותימין ומבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה מאוד.

3. מניחים להצטנן מעט ומעבירים את כל התוכן (השמן והתבלינים) לצנצנת נקייה מעוקרת (שיוצקים לתוכה מים רותחים ולאחר מכן שופכים ומייבשים אותם).

מוסיפים לצנצנת שמן זית עד פתח הצנצנת. מכסים בניילון נצמד וסוגרים את המכסה. מניחים לשבועיים במקום אפל עד לשימוש לאחר הפתיחה שומרים במקרר.


איולי

2 חלמונים בטמפרטורת החדר

4 שיני שום כתושות

פלפל גרוס ומלח

מיץ מחצי לימון

כוס שמן קנולה

חצי כוס שמן זית

מומלץ להשתמש במיקסר חשמלי. מערבבים במטרפה את החלמונים עם הפלפל, מיץ הלימון והשום לתערובת חלקה.

מזלפים באיטיות את השמנים תוך ערבוב מתמיד ולבסוף מוסיפים את המלח.


ראשי שום אפויים

2 כפות שמן זית

כפית דבש

פלפל צ'ילי גרוס

מלח גס

ראשי שום שלמים או חצויים ל2

מערבבים היטב את שמן בזית עם הדבש המלח והצ'ילי.  מסדרים את השומים בתבנית ומורחים בשמן המתובל.

אופים בתנור ב180 כ20 דקות מכבים את בתנור ומשאירים את השומים בתנור עוד כ10 דקות עד שהם מתרככים. אפשר להגיש כתוספת או כחלק מאנטיפסטי .

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x