לפת

 

לפת כבושה של סבתא שולה

קילו לפת

סלק אחד

מלח

מים

חותכים את הלפת והסלק לפרוסות עבות. מכניסים לצנצנת. ממלאים את הצנצנת במים בעזרת כוס.

על כל כוס מים מוסיפים כפית שטוחה של מלח. סוגרים את הצנצנת היטב. כעבור ארבעה ימים הלפת מוכנה.

 

סלט חם של לפת גזר וצנוברים

 2 לפתות חתוכות לקוביות

2  גזרים חתוכים לקוביות

בצל ירוק קצוץ

חופן צנוברים קלויים

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן זית

 

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הלפת הגזר מלח ופלפל. מוסיפים מים עד לחצי כיסוי של הירקות,
מביאים לרתיחה וממשיכים להרתיח עד שכל המים מתאדים. מכבים את האש, מוסיפים את הבצל הירוק והצנוברים ומגישים.


לפת מזוגגת

2לפתות פרוסות לשמניות

כף חמאה

מלח פלפל

חצי כף סוכר חום

במחבת שמים את כל החומרים ומוסיפים מים עד חצי גובה הלפתות. מרתיחים ומצמצמים עד שלא נותרים נוזלים במחבת .

מערבבים היטב ובזהירות כדי שלא יישרף עד שהלפת מזוגגת כולה.

 

רביולי לפת

3 לפתות קלופות ופרוסות לעיגולים דקים (בעובי של עלי פסטה)

3 עלי מנגולד (ללא החלק הלבן) חלוטים סחוטים וקצוצים

3 כפות אגוזי פקאן קצוצים

שמן זית

מלח פלפל

מרתיחים מים בסיר ומבשלים את עיגולי הלפת כמה שניות רק עד שהם הופכים לשקופים ולא יותר כדי שלא יתפרקו במים. מקררים היטב.

מערבבים את עלי המנגולד הקצוצים עם הפקאן, מלח ופלפל שחור. על תבנית אפיה פורסים נייר אפיה ומסדרים מחצית מעיגולי הלפת.

על כל עיגול מניחים חצי כפית מהמלית ומכסים בעיגול לפת נוסף. מפזרים על ה"רביולי" מלח פלפל ושמן זית.

מכניסים לכלתנור במצב גריל ומשחימים במשך כדקה ומוציאים כשהרביולים יפים וזהובים. מגישים חם.

 

סלט שורשים

לפת חתוכה לגפרורים דקים

גזר חתוך לגפרורים דקים

פטרוזיליה קצוצה

מיץ מלימון אחד

מלח גס ופלפל שחור גרוס

שמן זית

מערבבים את כל המרכיבים ומגישים אחרי כשעה.

 

 

לפתות ממולאות

3 לפתות קטומות ראש ומרוקנות (לגיוון אפשר גם להוסיף עלי כרוב או מנגולד חלוטים  ולהכפיל את הכמויות)

כוס חיטה ירוקה שבורה (או חיטה רגילה) מבושלת במים במשך 20 דקות ומסוננת

חופן זיתים שחורים ומגולענים וקצוצים

חופן עגבניות מיובשות וקצוצות

צרור פטרוזיליה קצוץ

מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון

מלח, פלפל שחור, סומק

שמן זית

מערבבים את הירקות עם החיטה המבושלת והמסוננת וממלאים  את הלפתות ומסדרים בסיר שיכול להיכנס לתנור.

מערבבים 2 כוסות מים עם רבע כוס שמן זית, מיץ לימון, קליפת לימון, מלח פלפל וסומק. שמים בכל לפת ממולאת כף מהנוזל ויוצקים את היתר בסיר.

מבאים את הנוזל לרתיחה על הגז ומכניסים לתנור שחומם מראש ל150 מעלות לכשעה וחצי עד שעתיים, עד שהחיטה מתרככת או לתנור בחום נמוך לכל הלילה של שבת.

 

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x