שמיר

 

מלפפון חמוץ

צנצנת זכוכית מעוקרת כמה דקות בתנור חם

חצי קילו מלפפונים קטנים וטריים שטופים היטב

חצי צרור שמיר

5 שיני שום חצויות לאורכן

פלפל חריף

מים

מלח

מעקרים את הצנצנת - שמים את הצנצנת בתנור חם למשך כמה דקות

מכניסים את המלפפונים , השמיר, שיני השום והפלפל החריף וממלאים במים עד לכיסוי המלפפונים,

כוס אחרי כוס כדי שנדע כמה כוסות מים יש בצנצנת. על כל כוס מים מוסיפים כפית מלח.

מצפים מעל בשכבה דקה של שמן זית, סוגרים ואוטמים ואחרי שבוע המלפפונים מוכנים.

 

אורז פרסי ירוק

צרור שמיר

3 כוסות אורז

כף מלח

כפית כורכום

חצי כוס שמן זית

כוס אפונת גינה

2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים

מלח

פלפל שחור

מרתיחים מים בסיר עם כך מלח ומבשלים את האורז ממש כמו פסטה עד שהוא רך. מסננים ומקררים במים.

מערבבים את האורז עם השמן, הכורכום, המלח, הפלפל השמיר והאפונה.

שמים בתחתית הסיר חצי כוס מים רותחים ומסדרים את תפוחי האדמה בתחתית.

שמים מעל את האורז ומבשלים במשך שתי דקות על אש גבוהה.

כשמתחילים לצאת אדים, מנמיכים את האש. מכסים את האורז במגבת ובמכסה ומבשלים במשך חצי שעה.

 

סלט חם של פטריות, עגבניות שרי ושמיר

שמן זית

שום קצוץ מחצי גבעול שום ירוק

כוס פטריות ארינגי חצויות

כוס עגבניות שרי חצויות

חופן שקדים חצויים

חצי צרור שמיר קצוץ.

מלח ופלפל שחור

מחממים שמן זית במחבת, מאדים את השום כדקה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן משחימות.

מוסיפים את עגבניות השרי וצורבים אותן. מעבירים לקערה ומערבבים עם השקדים, השמיר והמלח והפלפל.

 

קרקר שמיר

חצי כוס קמח כוסמין

כוס שיבולת שועל

כוס וחצי מים

כוס וחצי תערובת של שומשום, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, פרג, זרעי פשתן ואגוזי פקאן  (או רק חלק או גרעינים נוספים שיש בבית)

כפית מלח וכפית זרעי כוסברה.

חצי צרור שמיר קצוץ

מערבבים את המים, שיבולת השועל והקמח ומניחים לחצי שעה. מערבבים פנימה את יתר המרכיבים.

מרפדים תבנית בניר אפיה ומשטחים על הניר את התערובת בצורה אחידה.

אופים בתנור שחומם ל180 מעלות במשך 10 דקות,

מוציאים וחורצים ריבועים בעזרת סכין, מחזירים לתנור לחצי שעה נוספת. מוציאים ומקררים.

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x