דלעת

סלט דלעת חיה

כוס דלעת חיה מגוררת בפומפיה.

חצי כוס עדשים שחורות מושרות

עלי רוקט

בצל ירוק קצוץ

חצי צרור פטרוזיליה קצוץ

שומשום שחור

שמן זית

מיץ לימון

כפית כמון

מלח פלפל

מערבבים את כל המרכיבים ומגישים


 

תבשיל מהיר של בורגול דלעת ושעועית ירוקה

 

2.5 כוסות מים

כף וחצי רסק עגבניות

מלח ים ופלפל שחור גרוס

כוס של קובית דלעת

כוס של שעועית חתוכה לאורך 5 ס"מ

כוס וחצי בורגול

בצל קטן חתוך לרצועות דקות

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

מרתיחים את המים בסיר עם הרסק עגבניות ומלח פלפל. כשהמים רותחים מוסיפים את הדלעת, השעועית והמלח פלפל ומבשלים יחד 2 דקות.

מוסיפים את הבורגול ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב במשך שתי דקות נוספות עד שהנוזל נספג בבורגול.

מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה ומגישים חם או קר עם טחינה או עם יוגורט.


 

פנקייק דלעת ושיבולת שועל

 

4 כוסות דלעת חתוכה לקוביות

כוס שיבולת שועל

כוס חלב מכל סוג

כוס קמח כוסמין

כפית אבקת אפייה

2 כפות סילאן

3 ביצים

2 כפות שמן קוקוס או חמאה מומסת

 

שמים במעבד מזון את שיבולת השועל עם החלב ומשרים כ10 דקות עד ששיבולת השועל מתרככת.

מאדים את הדלעת בסיר מכוסה עם קצת מים עד שהדלעת מתרככת. מסננים את המים ומכניסים את כל המרכיבים לתוך מעבד המזון.

טוחנים עד שהכל הופך לתערובת חלקה. (לאלו מאתנו, כנראה רובנו, שממהרים בבוקר אפשר לעשות את כל אלו ערב לפני).

מחממים מעט שמן קוקוס או חמאה במחבת ויוצקים מהבלילה פנקייקים קטנים. כשהחלק העליון של הפנקייק מתיבש הופכים.

 

מגישים עם מייפל, סילאן ופירות חתוכים.


 

תבשיל פתיתים

 

דלעת או דלורית חתוכות לקוביות גדולות.

3 שיני שום פרוסות

2 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות

רסק עגבניות קטן

צרור תרד או מנגולד קצוץ

חצי צרור כוסברה קצוצה

כף סילאן, מלח ים, פלפל שחור גרוס.

חבילת פתיתים (אצלנו אוהבים את אלו שבצורת אורז)

מחממים במחבת שמן זית מוסיפים את קובית הדלעת או הדלורית ומטגנים עד שמשחימות יפה מכל הצדדים.

מוסיפים את שיני השום ומטגנים רק עד שהן הופכות לשקופות. מוסיפים את העגבניות את הרסק ואת המלח הפלפל והסילאן וליטר מים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הפתיתים ומבשלים ובכל פעם שהפתיתים שותים את המים מוסיפים עוד כוס מים רותחים.

התבשיל צריך לצאת נוזלי. כשהפתיתים מוכנים מוסיפים את התרד והכוסברה.

 

 

סלט ירוקים דלעת וצימוקים

 

3 עלי מנגולד חתוכים לרצועות דקיקות

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

שני גבעולי סלרי קצוצים דק

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

קוביות מחצי קילו דלעת צלויות בחום גבוה תנור עם שמן זית מלח פלפל ומעט סילאן ומקוררות.

חופן צימוקים

שמן זית ומלח פלפל.

 

מערבבים את כל המרכיבים לסלט קיץ מרענן.


 

מרק כתום

שמן קוקוס

2 גבעולי כרשה פרוסים

ס"מ ג'ינג'ר מגורר

חצי קילו דלעת חתוכה לקוביות

2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות

פחית קרם קוקוס

חצי כוס חמאת בוטנים

מיץ מחצי לימון

מלח ופלפל.

כוס עדשים כתומות

כוסברה קצוצה להגשה.

 

מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הכרשה עם הג'ינג'ר. מוסיפים את כל הירקות, מכסים במים ומביאים לרתיחה ומוסיפים את העדשים. מכסים את הסיר, מבשלים עד שהגזר מתרכך מוסיפים לסיר את התבלינים, קרם קוקוס ואת חמאת הבוטנים מבשלים עשר דקות נוספות. טוחנים בבלנדר. מוזגים לקערות ומעטרים בכוסברה קצוצה.



 

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x