בטטה

פסטה מבטטה

בטטות לרוב

שמן זית

מלח פלפל

רוזמרין, זעתר או כל עשב תבלין אחר.

בעזרת קולפן, או מנדולינה מגלפים רצועות דקיקות.

מערבבים בתבנית עם שמן הזית והתבלינים וצולים בתנור בחום גבוה כ7 דקות.

מגישם ברוב עגבניות או שמן זית ועשבי תבלין כמו כל פסטה קלאסית.


 

עוגת בטטה בחושה 

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):

2 ביצים שלמות

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן קוקוס

3/4 כוס קמח

1/4 כף קינמון

בטטה בינונית קלופה ומגוררת

2 כפות אגוזי מלך

2 כפות צימוקים כהים

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

מחממים תנור מראש ל180 מעלות. מקציפים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים את השמן. מוסיפים את יתר המרכיבים ושמים בתבנית משומנת ואופיים כחצי שעה .

 

פריטטה של בטטה ופקאן

 

בטטה קלופה וחתוכה לקוביות בגודל סנטימטר

כרשה פרוסה

פטרוזיליה קצוצה

4 ביצים

חצי כוס פקאנים טחונים

חצי כוס פקאנים שלמים

מלח ופלפל שחור

שמן זית

מחממים את התנור למצב גריל

מחממים שמן זית במחבת גדולה שיכולה להכנס גם לתנור. מטגנים את קוביות הבטטה כ5 דקות עד שהן מתרככות. מוסיפים את הכרשה ומטגנים עד שהיא הופכת לשקופה.

מערבבים את הביצים עם מלח ופלפל שחור, הפטרוזיליה ועם הפקאנים הטחונים ויוצקים מעל הבטטה והכרשה.

מטגנים על אש נמוכה בלי לערבב במשך כמה דקות, עד שהפריטטה מתחילה להתייצב בקצוות ובתחתית אך עדיין נוזלית למעלה.

מפזרים מעל את הפקאנים ומכניסים לחלק העליון של התנור, רק עד שהחלק העליון של הפריטטה מתייצב. יש להימנע מבישול יתר.

 

לביבות תמר

2 בטטות מגוררות

בצל יבש קצוץ

גרגרים מופרדים מקלח תירס אחד

פלפל אדום קצוץ

2 ביצים

כוס שיבולת שועל

מלח פלפל

מערבבים את כל המרכיבים ומניחים חצי שעה במקרר. מרפדים תבנית בניר אפיה, מורחים במעט שמן זית.מלבבים את הלביבות ומסדרים על התבנית.

מורחים את החלק העליון במעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ 20 דקות, עד שהלביבות מתקשות.

בתאבון 


 

לביבות אפויות

תפוח אדמה גדול

בטטה בינונית

גזר

2 כפות שיבולת שועל

ביצה או כף טחינה

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור חצי כפית כורכום, חצי כפית זרעי כוסברה.

 

במשלים בסיר אחד את תפוח האדמה, הבטטה והגזר בקלפתם עד שמתרככים. מקלפים ומרסקים מעט בעזרת כף. הרעיון שישארו בעיסה מעט גושים.

מערבבים פנימה את יתר המרכיבים. מחממים את התנור ל200 מעלות.

מרפדים תבנית בניר אפיה ומורחים בשמן זית או בשמן קוקוס מומס. יוצרים לביבות מהעיסה ומסדרים על התבנית.

מורחים במעט שמן גם את החלק העליון של הלביבה ואופים 10 דקות בחלק העליון של התנור. 

הופכים את הלביבות ואופים 10 דקות נוספות. מגישים עם גווקמולי או טחינה. 


 

 

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x