מנגולד

"קבב" ירוק

צרור עלי מנגולד קצוצים גס מאודים במחבת ומסוננים.

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

תפוח אדמה מגורר

קישוא מגורר

חצי צרור כוסברה קצוצה

ביצה או כף צרעי צ'יה

חופץ צנוברים קלויים

מלח ופלפל שחור

מערבבים את כל המרכיבים. יוצרים קציצות וצולים על גריל חם ומשומן היטב או בתוכנית גריל בתנור (הופכים אחרי 5-7 דקות).


 

פולנטה במחבת ברוטב מנגולד ועגבניות

 

פולנטה מאחד משני המתכונים הראשונים

שמן זית

בצל יבש, חתור לרצועות

חבילת מנגולד חתוכה לרצועות

3 עגבניות טריות מגוררות בפומפיה ומסוננות (את המיץ שמסוננים מהעגבניות אפשר לשתות עם שתי קוביות קרח כמרענן שמגיע לזה שמבשל לכל המשפחה)

חצי פלפל חריף קצוץ דק.

מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי

מכינים את הפולנטה מאחד משני המתכונים הראשונים

מעבירים מיד את התערובת לתבנית מלבנית. משטחים ומעבירים למקרר לכשעה עד שהיא מתקשה לגמרי.

חותכים בסכין לקוביות. מחממים שמן זית במחבת צולים כ5 דקות מכל צד עד שמזהיב.

מחממים שמן זית במחבת אחרת. מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים את עלי המנגולד   ומטגנים כ5 דקות.

מכבים את הלהבה, מוסיפים את העגבניות המגורדות, את הפלפל החריף ואת המלח והפלפל, מערבבים ומגישים לצד   הפולטה הצלויה.


 

חביתיות ירק

 

3 כוסות של עלים מכל הסוגים- קצוצים דק.

 

בצל קצוץ דק

 

4 ביצים טרופות

 

מלח ופלפל שחור

 

שמן זית

 

מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהופך לשקוף. מוסיפים את העלים ומאדים יחד כ-5 דקות.

מקררים מעט ומערבבים אל תוך הביצים בקערה יחד עם מלח פלפל. מחממים שוב מעט שמן במחבת ושמים כף גדושה מהבלילה.

כשהחביתית מתייצבת הופכים. אפשר גם לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות. מגישים חם עם טחינה טעימה.


 

תבשיל פתיתים

 

דלעת או דלורית חתוכות לקוביות גדולות. 

3 שיני שום פרוסות

2 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות 

רסק עגבניות קטן

צרור מנגולד קצוץ

חצי צרור כוסברה קצוצה

כף סילאן, מלח ים, פלפל שחור גרוס.

חבילת פתיתים (אצלנו אוהבים את אלו שבצורת אורז)

 

מחממים במחבת שמן זית מוסיפים את קובית הדלעת או הדלורית ומטגנים עד שמשחימות יפה מכל הצדדים. מוסיפים את שיני השום ומטגנים רק עד שהן הופכות לשקופות. מוסיפים את העגבניות את הרסק ואת המלח הפלפל והסילאן וליטר מים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הפתיתים ומבשלים ובכל פעם שהפתיתים שותים את המים מוסיפים עוד כוס מים רותחים. התבשיל צריך לצאת נוזלי. כשהפתיתים מוכנים מוסיפים את המנגוולד והכוסברה.

 

 




x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x