תפוח אדמה

תפוחי אדמה וכרישה אפויים בדבש תמרים

3 תפוחי אדמה חתוכים לסירות

החלק הלבן של גבעולי הכרישה שלם.

2 כפות סילאן

3 כפות שמן זית

צ'ילי יבש

רוזמרין וזעתר טריים קצוצים

מלח גס

פלפל שחור גרוס

מערבבים את הסילאן עם שמן הזית והתבלינים ויוצקים על תפוחי האדמה והכרישה.

אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ40 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.

 

אורז פרסי ירוק

צרור שמיר

3 כוסות אורז

כף מלח

כפית כורכום

חצי כוס שמן זית

כוס אפונת גינה

2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים

מלח

פלפל שחור

מרתיחים מים בסיר עם כך מלח ומבשלים את האורז ממש כמו פסטה עד שהוא רך.

מסננים ומקררים במים. מערבבים את האורז עם השמן, הכורכום, המלח, הפלפל השמיר והאפונה.

שמים בתחתית הסיר חצי כוס מים רותחים ומסדרים את תפוחי האדמה בתחתית. שמים מעל את האורז ומבשלים במשך שתי דקות על אש גבוהה.

כשמתחילים לצאת אדים, מנמיכים את האש. מכסים את האורז במגבת ובמכסה ומבשלים במשך חצי שעה.


סלט תפוחי אדמה ט"ו בשבטי

2 תפוחי אדמה מבושלים במים (לא רכים מדי ) וחתוכים לקוביות

פטרוזיליה קצוצה

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

חופן צימוקים

חופן שקדים פרוסים קלויים כמה שניות במחבת ללא שמן

שמן זית

מיץ לימון

מלח פלפל

מערבבים את כל המרכיבים ומגישים


מרק תפוחי אדמה שומי

שני שומים ירוקים קצוצים

חצי קילו תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות.

שמן זית

מלח פלפל

 כוס יין לבן

פטרוזיליה קצוצה וזרעי קצח לקישוט

מחממים שמן זית בסיר. מטגנים את השום ותפוחי האדמה. מוסיפים מלח פלפל ויין לבן ונותנים ליין לבעבע כ-5 דקות עד שהוא מתאדה לחצי.

מכסים במים רותחים ומבשלים כ20 דקות. מעבירים במעבד מזון. מוזגים לצלחות ומקשטים בפטרוזיליה ובקצח. 


מיקס שורשים אפויים בדבש וחומץ בלסמי

תערובת שורשים חתוכים לפלחים ארוכים (ניתן לשלב גם כמה תפוחי אדמה או בטטות)

2 כפות דבש

2 כפות חומץ

2כפות שמן זית

מלח פלפל וקצת טימין או רוזמרין.

מערבבים את כל המרכיבים בתבנית רחבה וצולים כ30 דקות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שהכל משחים.


 

קרטושקה משודרג

תפוחי אדמה בכל הצבעים מבושלים בשלמותם עם הקליפה כ20 דות עד שמתרככים

חצי כוס טחינה גולמית.

רבע כוס מים

כמה טיפות מיץ לימון

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה.

מלח פלפל

שמן זית

מסירים לתפוחי האדמה את הכיפה ויוצרים חור בעזרת קישואן. מכינים את הטחינה. מערבבים את הטחינה עם המים הלימון הפטרוזיליה והמלח פלפל.

הטחינה צריכה לצאת יחסית סמיכה. ממלאים את תפוחי האדמה בטחינה. מכסים חזרה עם הכיפה. מורחים מבחוץ במלח פלפל ושמן זית ועוטפים בנייר כסף וצולים בגחלים כחצי שעה.


 

תבשיל תפוחי אדמה הודי

 

קילו  תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גסות

כף זרעי חרדל שחור

כפית כמון 

כף  כורכום 

כפית פפריקה חריפה

תערובת של כף ג'ינג'ר מגורר, 5 שיני שום כתושות ובצל מגורר בפומפייה

בצל חתוך גס

עגבנייה חתוכה גס

שעועית טרייה חתוכה באורך של חצי אצבע (לא חובה)

 פלפל חריף פרוס לרצועות דקיקות או חצי פלפל, תלוי בטעם האישי וברמת החריפות של הפלפל שנפלתם עליו.

מיץ מחצי לימון

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח

שמן זית או קוקוס


מניחים את תפוחי האדמה בסיר עם חצי כף כורכום ומעט מלח מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים ומסננים.

מחממים מעט שמן בסיר ומוסיפים את זרעי החרדל. מטגנים עד שהזרעים מתחילים להשמיע קולות נפץ, מוסיפים את הכמון, הכורכום שנותר ואת הפפריקה החריפה ומטגנים תוך ערבוב כמה שניות.

מוסיפים את תערובת הבצל, הג'ינג'ר והשום ומטגנים על אש קטנה כדקה, עד שהתערובת מתחילה להזהיב.

מוסיפים את קוביות הבצל, העגבנייה החתוכה השעועית והפלפל החריף ומטגנים שתי דקות נוספות.

מוסיפים את מיץ הלימון ומעט מים כך שייווצר מעט רוטב דליל ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מערבבים קלות, ממליחים אם יש צורך ומורידים מהאש. מפזרים את הפטרוזיליה ומגישים לצד אורז.


 

 

 

 


x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x