גזר

מרק קרם גזר צעיר

כף חמאה

חצי כפית צ'ילי

כרשה פרוסה

צרור גזרים שטופים

חלב קוקוס

מלח

עלי כוסברה.

ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הצ'לי. מזהיבים את הכרשה. מוסיפים את הגזרים בשלמותם, אין צורך אפילו לקלף. מוסיפים מלח ומכסים במים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזרים מתרככים. טוחנים במעבד מזון מוסיפים את חלב הקוקוס ומגישים חם בעיטור עלי כוסברה.

 

 אטריות אורז בירקות כתומים וקרם קוקוס

חבילת אטריות אורז מהסוג האהוב עליכם מבושלות במים רותחים עד לריכוך.

כף שמן קוקוס

2 שיני שום

דלעת או דלורית חתוכות לקוביות.

בטטה קלופה וחתוכה לקוביות

גזר קלוף וחתוך לקוביות.

כף ג'ינג'ר מגורר

פחית קרם קוקוס

2 כפות שומשום

חצי צרור כוסברה קצוצה מחממים את שמן הקוקוס במחבת מוסיפים את שיני השום ומאדים עד שהן הופכות לשקופות. מוסיפים את הירקות הכתומים ביחד עם כוס מים רותחים. מכסים את הסיר ומבשלים עד שכל הירקות מתרככים. מוסיפים את קרם הקוקוס ואת הג'ינגר ומביאים לרתיחה. מערבבים פנימה את האיטריות ומפזרים מעל את הכוסברה והשומשום ומגישים.


 

עוגת גזר בחושה

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):

2 ביצים שלמות

 3/4 כוס סוכר

 1/2 כוס שמן קוקוס

 3/4 כוס קמח

 1/4 כף קינמון

 2 גזרים מגורדים

 2 כפות אגוזי מלך

 2 כפות צימוקים כהים

 1 כפית שטוחה אבקת אפייה

 

מחממים תנור מראש ל180 מעלות. מקציפים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים את השמן. מוסיפים את יתר המרכיבים ושמים בתבנית משומנת ואופיים כחצי שעה.

 

גזרים מזוגגים

כ-8 גזרים שלמים (תלוי בגודל, האמת שכמות הגזרים לא כל כך משנה)

כף חמאה או שמן זית

כפית סילאן

מלח פלפל

שוטפים היטב את הגזרים ומסירים את העלים אך משאירים כשני סנטימטר קרוב לראש (כדי שתוכלו להשוויץ שמדובר בגזר צעיר) מניחים במחבת ושמים מים בגובה הגזרים. מוסיפים את החמאה המלח, הפלפל והסוכר ומביאים לרתיחה. מאדים את כל המים ומשגיחים כי ברגע שאין מים הגזר יכול להישרף. מערבבים בעדינות כך שכל הגזר ייעטף בזיגוג ומגישים.


 

גזר כבוש בסגנון אסייתי

קילו גזר קלוף וחתוך למקלות

 

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

 

פלפל חריף חתוך לטבעות

 

גבעול שום ירוק חתוך

 

כפית ג׳ינג׳ר מגורר

 

1/2 כף רוטב סויה

 

מלח

 

מים


 

מכניסים לצנצנת או לקדרת כבישה. ממלאים את הצנצנת במים בעזרת כוס. על כל כוס מים מוסיפים כפית שטוחה של מלח. סוגרים את הצנצנת היטב  (או הקדרה) מומלץ לחכות שלושה שבועות להשלמת ההתססה הלאקטית.



x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x