קשוא


פסטה קיצית בשמן זית, קישואים ועגבניות מיובשות

חצי קילו פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן.

טבעות מגבעול כרשה

שלושה קישואים חתוכים לקוביות

שני חופנים של עגבניות מיובשות

חצי כוס שמן זית.

בצל ירוק חתול לטבעות דקיקות

מלח ים ופלפל שחור גרוס.

מקפיצים את הקישואים ואת הכרשה בכף שמן זית עד שהם צרובים מכל הכיוונים. מוסיפים את העגבניות, הפסטה, שמן הזית הבצל ואת המלח והפלפל. מערבבים את הכל היטב ומגישים.


 

פולנטה עם קישוא מגורר ובצל ירוק

 

2 כוסות קמח תירס לפולנטה

2 קישואים בינוניים מגוררים

פחית של קרם קוקוס

6 כוסות ציר ירקות (לוקחים מהנוזל של המרק שהכנתם לליל הסדר או מרתיחים קצת ירקות, גזר סלקי בצל ופטרוזיליה, מכוסים במים במשך 20 דקות)

מלח ופלפל

צרור בצל ירוק קצוץ

 

בסיר בגודל בינוני מניחים את הקמח לפולנטה, את הקישואים חצי מכמות קרם הקוקוס ו-4 כוסות ציר. מביאים לבעבוע תוך כדי בחישה מתמדת במטרפה.

כשהפולנטה מתחילה לבעבע מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את האש וממשיכים לערבב עד שהפולנטה סופגת את כל הנוזלים - 3-4 דקות בערך. לא חייבים לערבב כל הזמן - בערך מדי דקה - כך נמנעת היווצרות גושים.

מוסיפים כוס נוספת מהציר ואת שאר קרם הקוקוס, ושוב מערבבים עד שהפולנטה שותה הכל - 2 דקות נוספות. טועמים - אם המרקם עדיין גס, מוסיפים כוס ציר נוספת. הפולנטה מוכנה כשהמרקם שלה חלק ועשיר. טועמים ומתקנים תיבול.

אם מכינים את הפולנטה מראש, מוסיפים לה כוס ציר נוספת כשמחממים לפני ההגשה, מערבבים עד לספיגה ומוסיפים את הבצל הירוק.


 

עוגת קישואים

 

כוס קמח כוסמין

כוס סוכר חום

קורט מלח ים

כפית סודה לשתיה

כף דבש

2 ביצים

70 גר חמאה ממוסת

כף טחינה גולמית

2 קישואים בינוניים מגוררים וסחוטים מן הנוזלים

שתי כפות צימוקים

שתי כפות אגוזים

 

מחממים תנור מראש ל180 מעלות. מערבבים את היבשים. מוסיפים את הדבש, הביצים, החמאה והטחינה ובסוף את הקישואים הצימוקים והאגוזים. אופים בתבנית אינגליש קייק משומנת כ 40 דקות. 

 


פסטה מקישוא

 

קישואים לרוב

 

שמן זית

 

מלח פלפל

 

רוזמרין, זעתר או כל עשב תבלין אחר.

 

בעזרת קולפן, או מנדולינה מגלפים רצועות דקיקות. מערבבים בתבנית עם שמן הזית והתבלינים וצולים בתנור בחום גבוה כ7 דקות. מגישם ברוב עגבניות או שמן זית ופטריות כמו כל פסטה קלאסית.


 



x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x