עגבניה אורגנית


סלט עגבניה עונתי

עגבנית אדוה חתוכה לקוביות גדולות

עלים שלמים מ5 גבעולי נענע

חצי פלפל חריף פרוס לטבעות דקיקות

2 גבעולי בצל ירוק פרוסים לרצועות דקיקות

שמן זית בשפע.

מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי.

ואפשר גם כמה פיסות  גסות של לחם כפרי מאתמול

מערבבים את כל המרכיבים לסלט נעים מרענן ועוקצני.

 

 

עגבניות כבושות

קילו עגבניות אדומות וקשות

מלח גס

5 שיני שום קלופות

5 גבעולי סלרי

פלפל חריף פרוס לטבעות

כף חומץ

חורצים צלב קטן בישבנה של כל עגבניה. שמים בצנצנת יחד עם השום, הסלרי והפלפל החריף. מכסים במים, שופכים את המים לכלי ומודדים כמה כוסות מים נדרשות. על כל כוס מים מוסיפים כפית מלח. מרתיחים את המים בסיר יחד עם המלח עד שכל המלח נמס. מקררים את מיה המלח ומחזירים לצנצנת ומוסיפים כף חומץ. שמים משקולת (צלחת או כוס קטנה) כדי שהעגבניות לא יצופו מעל גובה פני המים ויתעפשו. סוגרים את הצנצנת היטב ושמים במקום מואר למשך שבוע. לאחר הפתיחה מעבירים למקרר.

 

קטשופ ביתי

עגבניות בשיא עונתן מבושלות כך שישמרו ליום סגריר. נכון שלקטשופ תעשייתי מוסיפים חומרים משמרים כדי שיחזיק  מחוץ למקרר (תחשבו כמה כסף זה חוסך לרשתות השיווק) והרבה יותר סוכר כיוון שהעגבניות אינן נבחרות בקפידה כך שיכילו סוכרים טבעיים, אבל למה בעצם לא להכין קטשופ בעצמנו? זה לא יותר מסובך מהכנה של רוטב לפסטה .רשימת הרכיבים ארוכה (היינץ מתגאים שהמתון הסודי שלהם מכיל 57 רכיבים) אבל לא נורא לדלג על אחד או שניים, כל עוד זה מכיל עגבניות, חומץ, מלח וסוכר זה קטשופ.

שמן זית

2 בצלים קצוצים גס

2 פלפלים קצוצים גס

כפית של ג'ינג'ר טרי קצוץ

כפית צ'ילי

כפית זרעי כוסברה

2 מסמרי ציפורן

פלפל שחור גרוס

מלח גס (עדיף מלח ים)

קילו עגבניות קצוצות גס

כוס חומץ בן יין אדום

חצי כוס סוכר חום

מחממים את שמן הזית בסיר כבד בעל תחתית עבה ומוסיפים את הבצל הפלפלים והתבלינים, מאדים כ10 דקות. 

מוסיפים את העגבניות ביחד עם כוס מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבלים עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי. טוחנים את הרוטב במעבד מזון למשך זמן די ארוך עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מעבירים את הרוטב במסננת דקה. ומחזירים לסיר ביחד עם החומץ והסוכר. מבשלים עד שמגיעים למרקם של קטשופ,  מכניסים לצנצנת נקייה  (כדאי  לטבול אותה במים רותחים לפני השימוש כדי שהקטשופ לא יתקלקל מהר). לשמור במקרר עד חצי שנה.

 

מטבוחה

שליש כוס שמן זית

4 פלפלים קרועים ביד לפיסות קטנות

פלפל חריף קרוע ביד לפיסות קטנות

5 עגבניות קלופות קצוצות גס

5 שיני שום

מלח, פלפל ופפריקה

מטגנים את הפלפלים בשמן עד שמשחים. מוסיפים את שאר המרכיבים. מביאים לרתיחה מבשלים על אש גבוהה כ20 דקות ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל (תוך כדי ערבוב כדי שלא ישרף) עד שהשמן מקיף את הסלט ומתקבל סלט סמיך.


 

עגבניות מיובשות

 

חותכים עגבניות יפות ובשלות לאורכן לשמיניות.

 מנקים את הזרעים והנוזלים (משתמשים אחר כך לטיבול סלט או סתם להכנת מיץ מרענן)

 מסדרים על תבנית אפיה מרופדת מבלי שיגעו אחת בשניה.

 מכסים ברשת יתושים ושמים בשמש ישירה למשך כמה ימים. מדי ערב מכניסים הביתה אחרי יומיים הופכים וממשיכים ליבש עד שהעגבניות יבשות אך עדין גמישות.

 

  

פסטה קיצית בשמן זית, קישואים ועגבניות מיובשות

חצי קילו פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן.

בצל קצוץ 

שלושה קישואים חתוכים לקוביות

שני חופנים של עגבניות מיובשות

חצי כוס שמן זית.

מלח ים ופלפל שחור גרוס. פטרוזיליה קצוצה

 

מקפיצים את הקישואים ואת הבצל בכף שמן זית עד שהם צרובים מכל הכיוונים. מוסיפים את העגבניות, הפסטה, שמן הזית ואת המלח והפלפל. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה מערבבים את הכל היטב ומגישים.


 

עדשים עם עגבניות ברוקולי ותמרים

 כוס עדשים כתומות מבושלות במים רותחים עד שמתרככות

שלוש עגבניות פרוסות לרבעים

פרחי ברוקולי חלוטים מספר שניות

5 תמרים מגולענים ופרוסים לרבעים

עלי פטרוזיליה מופרדים מ5-10 גבעולים

חופן פקאנים קצוצים קצוצים

כף חרדל

כפית דבש

שמן זית

מלח פלפל

 

מערבבים את כל המרכיבים ומגישים קר או חם


 

עגבניות שרי שרופות עם פלפל חריף

מתכון בסיס קליל. את התוצאה אפשר לשלב אחר כך, עם טוסט לברוסקטה, כרוטב לפסטה, כבסיס לתבשיל או בפיצה.

 

חצי קילו עגבניות שרי שלמות.

שלושה פלפלים חריפים שלמים.

2 בצלים קלופים וחתוכים ל4.

שני שום מראש אחד לא קלופות.

4 ענפים מצמח התבלין האהוב עליכם- זעתר, מרווה או טימין.

חצי כוס שמן זית

מלח ים ופלפל שחור גרוס

 

מחמים את התנור למקסימום. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומעבירים לתבנית אפיה גדולה מרופדת בניר אפיה. מכניסים את התבנית לחלק העליות של התנור וצולים עד שהעגבניות מתחילות להתבקע ולהישרף.

 

סלט משולש רומנטי

 עגבניה בשרנית ואדומה חתוכה גס 

מלפפון פרוס גס

קוביות פלפל

עלים מופרדים מ10 כבעולי פטרוזיליה

קוביות גבינת פטה

בצל פרוס לטבעות דקות

שמן זית

מלח פלפל

 

מערבבים את כל המרכיבים ובתאבון.




x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x