אבוקדו

 

טורטיה

מתכון ממולדת האבוקדו

(אפשר לקנות טורטיות מוכנות מקמח מלא בחנויות טבע או למשקיענים מתכון מלא)

כוס קמח מלא

כוס קמח רגיל

כפית שטוחה של אבקת אפיה

כפית שטוחה של מלח

כוס מים פושרים

שתי כפות שמן זית

לשים היטב מניחים לבצק כ40 דקות . יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג .מניחים עוד כ10 דקות מרדדים למעין פיתה דקה ואופים על מחבת ברזל ללא שמן משני הצדדים.

ממלאים ב

פרוסות אבוקדו

פרוסות ביצה קשה

פרוסות עגבנייה

פטרוזיליה

נבטי חמנייה

עלי קייל

פרוסות בצל לח


חומוס אבוקדו

200 גרם גרגירי חומוס שהושרו לילה ובושלו עד להתרככות

אבוקדו גדול אחד (או שניים קטנים) קלוף וחתוך לקוביות

שן שום אחת או גבעול אחד של שום ירוק

שליש כוס  טחינה

מיץ מחצי לימון

צרור פטרוזיליה

מלח, פלפל שחור וכמון

טוחנים  הכל במעבד מזון למחית חלקה. מנגבים עם פיתה חמה או עם פרוסות מלפפון טריות.


פסטת אבוקדו

3 אבוקדו בשלים, חצויים וקלופים

2 שיני שום או שני גבעולי שום ירוק קצוצים

החלק הירוק של הבצל הלח, קצוץ גס

מיץ משני  לימונים

רבע כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חופן אגוזי פקאן קצוץ גס

חבילת פסטה

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול. טוחנים את כל מרכיבי הרוטב יחד עם המים ששמרנו מבישול הפסטה (ללא הפטרוזיליה והפקאנים). מערבבים את הפסטה עם הרוטב ועם הפטרוזיליה הקצוצה ואגוזי הפקאן.

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x