שקדים

חלב שקדים טרי

בשונה מחלב מן החי, חלב השקדים אינו מכיל כולסטרול או לקטוז. חלב השקדים שימש כמשקה של המעמדות הגבוהים החל מהתקופה הרומית בכל רחבי אירופה ואסיה. הוא  טעים מזין ומוסרי. לא מזכיר בכלל את החלב שנמכר בקופסאות קרטון. אפשר להמתיק אותו במייפל או אגבה אבל אנחנו אוהבים את הטעם הטבעי שיש לחלב כמו שהוא.

כוס שקדים

3 כוסות מים

קורט מלח ים איכותי

חצי כפית תמצית וניל איכותית.

טוחנים הכל בבלנדר חזק. מסננים דרך חיתול בד. שותים ככה בכוס או ביחד עם הגרנולה של הבוקר  בסיס לשייק טעים (אצלנו השילוב המנצח הוא עם פפאיה) יכול לשמש כתחליף לחלב בכל צורה (תחליף שעולה על המקור בכל מובן). החומר היבש שנשאר בחיתול הבד יכול לשמש כבסיס לקרם שקדים או להשתלב בסלטים, עוגיות ופשטידות.


דלעת מוקרמת

פרוסות דלעת או דלורית צלויות בשמן זית למשך 20 דקות בחום גבוה בתנור עד שהקצוות משחימים

כף שמן זית

2 כפות קמח

2 כוסות חלב שקדים

כפית מלח ופלפל שחור

קורט אגוז מוסקט טחון

10 עגבניות שרי חצויות

חצי כוס פרורי לחם מעורבבים עם שתי כפות שמן זית

מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים קמח בבת אחת ומערבבים היטב למשך 2 דקות.

מוסיפים חלב שקדים בהדרגה ותוך ערבוב. ממשיכים לערבב דקה-שתיים עד שהקמח נטמע ואין גושים. מנמיכים להבה ומוסיפים מלח, אגוז מוסקט  ופלפל שחור מבשלים כ-15 דקות עד שמסמיך. כל 5 דקות מערבבים. יוצקים את הרוטב על הדלעת מסדרים מעל את עגבניות השרי החצויות. ואת פרורי הלחם עם שמן הזית. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שהכל משחים.

 

סלט "טבולה" ללא גלוטן

חצי כוס של מה שנשאר בחיתול הבד או חצי כוס שקדים טחונים.

גרגירים מרימון אחד

2 גזרים מגוררים

חצי צרור רוקט קצוץ

גרגרים מקלח תירס אחד

מלח פלפל

שמן זית ומיץ לימון

מערבבים את כל המרכיבים לסלט צבעוני ומזין


 

פשטידת דלעת שקדים

קובית דלעת מאודה במים שמכסים אותה עד חצי מהגובה בסיר מכוסה כ10 דקות עד שהיא מתרככת. מסננים.

בצל קצוץ

כוס חלב שקדים

2 ביצים

חצי כוס של מה שנשאר בחיתול הבד או חצי כוס שקדים טחונים.

 

מאדים את הבצל במחבת עם כף שמן זית עד שהופך לשקוף. מוסיפים את הדלעת המרוככת והמסוננת ובעזרת מזלג משטחים אתה על המחבת. מערבבים בקערה עם כל יתר מרכיבי הפשטידה. משטחים בתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כחציע שעה עד שהבלילה מתייצבת והחלק העליון של הפשטידה משחים.


 

אגסים ממולאים בקרם שקדים

5 אגסים חצויים ומנוקים מליבתם.

כוס שקדים (או כוס ממה שנשאר בחיתול הבד אחרי סינון של חלב שקדים)

2 ביצים

חצי כוס סוכר קנים

חצי כוס שמן קוקוס

 

צולים את האגסים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20 דקות, עד שהם מתרככים. בנתיים במעבד מזון טוחנים יחד את כל המרכיבים. ממלאים את האגסים בקרם השקדים ואופים עד שהקרם משחים.

 

 


x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x