פלפל חריף

סלט קיץ 

מנגו ללא קליפה, קלוף כולו בקולפן לרצעות דקות.

2 גזרים ללא קליפה קלופים בקולפן לרצועות דקות.

גרגירים מקלח תירס אחד

פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי כפית ג'ינג'ר מגורר

עלי נענע טריים משני גבעולים

שן שום כתושה

פלפל חריף פרוס לרצועות דקיקות או חצי פלפל, תלוי בטעם האישי וברמת החריפות של הפלפל שנפלתם עליו.

כפית שמן שומשום

כפית סויה

מיץ מחצי לימון

חצי כוס שקדים או בוטנים קלויים

מערבבים את כל המרכיבים לסלט קיצי מרענן וחריף

 

תבשיל תפוחי אדמה הודי

קילו  תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גסות

כף זרעי חרדל שחור

כפית כמון

כף  כורכום

כפית פפריקה חריפה

תערובת של כף ג'ינג'ר מגורר, 5 שיני שום כתושות ובצל מגורר בפומפייה

בצל חתוך גס

עגבנייה חתוכה גס

שעועית טרייה חתוכה באורך של חצי אצבע (לא חובה)

פלפל חריף פרוס לרצועות דקיקות או חצי פלפל, תלוי בטעם האישי וברמת החריפות של הפלפל שנפלתם עליו.

מיץ מחצי לימון

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח

שמן זית או קוקוס

מניחים את תפוחי האדמה בסיר עם חצי כף כורכום ומעט מלח מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים ומסננים.

מחממים מעט שמן בסיר ומוסיפים את זרעי החרדל. מטגנים עד שהזרעים מתחילים להשמיע קולות נפץ, מוסיפים את הכמון, הכורכום שנותר ואת הפפריקה החריפה ומטגנים תוך ערבוב כמה שניות.

מוסיפים את תערובת הבצל, הג'ינג'ר והשום ומטגנים על אש קטנה כדקה, עד שהתערובת מתחילה להזהיב.

מוסיפים את קוביות הבצל, העגבנייה החתוכה השעועית והפלפל החריף ומטגנים שתי דקות נוספות.

מוסיפים את מיץ הלימון ומעט מים כך שייווצר מעט רוטב דליל ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מערבבים קלות, ממליחים אם יש צורך ומורידים מהאש. מפזרים את הפטרוזיליה ומגישים לצד אורז.

 

החריף שלנו

3 פלפלים חריפים חתוכים לחתיכות גדולות ללא גרעינים

פלפל אדום מתוק חתוך לחתיכות גדולות ללא גרעינים

ראש שום מופרד לשיניים קלופות

כפית מלח

כפית פלפל שחור

צרור פטרוזיליה

נענע מופרדת מעשרה גבעולים

2 עלי מנגולד החלק הירוק בלבד

2 כפות שמן זית

טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון. שמים בשתי צנצנות נקיות אחת למקרר והשנייה לחברים או למקפיא. 

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x