תמר


סלט עדשים ותמרים

כוס עדשים שחורות, מושרות ומבושלות במים רותחים עד שמתרככות (אבל לא דייסתיות).

קוביות דלעת צלויות בתנור.

2 גזרים מגוררים

חופן תרד טרי קצוץ

כוסברה קצוצה.

6 תמרים- חתוכים ל4 לאורכם.

מלח פלפל

חומץ בן יין

שמן זית

קליפת לימון מגוררת


מערבבים את כל המרכיבים ומניחים כשעה לספיגת טעמים

 

מחבת סתיו

גבעול כרשה פרוס לטבעות

צרור מנגולד פרוס לרצועות

2-3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

קוביות דלעת

6 תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות

שמן זית

מלח פלפל


מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את הכרשה ומאדים מעט. מוסיפים את הדלעת ותפוחי האדמה ומשחימים מכל הכיוונים. מוסיפים את המנגולד ואת התמרים וממשיכים לבשל את הכל יחד תוך כדי ערבוב.

 

עוגת תמרים

3 כוסות תמרים (יסלחו לי הדקל נור, המתאים ביותר הוא הברהי ואחריו המג'הול)

2 כוסות מים רותחים

שקית אבקת אפיה

2 כוסות קמח כוסמין

3 ביצים (או כוס רסק תפוחים/ רסק בננה/ רסק בטטה)

3/4 כוס סוכר

חצי כוס שקדים קלויים וקצוצים דק.

קורט נדיב של מלח


מגלענים את התמרים קוצצים מוסיפים את הסודה לשתיה ואת 2 כוסות המים הרותחים. כשהמים מתקררים מרסקים למחית אחידה. מערבבים פנימה את יתר המרכיבים. יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בניר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כחצי שעה עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא לח אבל לא מצופה בבלילה.

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x