קוקוס


רוטב לסלט

רבע כוס שמן קוקוס

כף חומץ בן יין

חצי כפית דבש

מלח, פלפל שחור, כורכום

מערבבים עם סלט שמורכב מסלק גזר מגוררים, פרוסות שומר דקיקות, 2 גבעולי סלרי פרוסים, רבע כרוב פרוס לרצועות דקיקות עלי כוסברה וחופן שקדים קלויים או כל סלט אחר שרוצה לצאת מהשגרה.


ירקות קלויים בשמן קוקוס

שומר חתוך לרבעים

תפוח אדמה

2 בצלים לחים חתוכים לאורך

חצי כרוב חתוך לרוחב

פרוסות חציל

רבע כוס שמן קוקוס

2 כפות רוטב סויה

חצי כף דבש

פלפל צ'ילי חתוך לרצועות

עלים מופרדים מחצי צרור כוסברה

מסדרים את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. ממיסים את שמן הקוקוס בסיר קטן ומוסיפים את הדבש, הסויה והצ'ילי. בעזרת מברשת מורחים את הירקות בתערובת שבסיר. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 40 דקות. מוציאים מהתנור. מפזרים מעל את עלי הכוסברה ומגישים.


קרפ כוסמין, טף ושמן קוקוס

כוס וחצי קמח כוסמין

חצי כוס קמח טף

2 כפות סירופ מייפל או אגבה

קורט מלח

2 ביצים

2 כפות שמן קוקוס מומס

2.5 כוסות חלב מהסוג ששותים אצלכם בבית

מערבבים היטב את כל המרכיבים. מחממים מחבת רחבה על להבה בינונית ומשמנים בשכבה דקה של שמן קוקוס. מוזגים מעט מהבלילה למרכז המחבת ובתנועה סיבובית של פרק היד מפזרים את הבלילה באופן שווה על כל המחבת. יש להקפיד על שכבה דקה ואחידה.

כשהקרפ מזהיב בצדו התחתון הופכים בזהירות בעזרת מרית או כף עץ שטוחה. ממתינים עד שהצד השני מזהיב ומוציאים לצלחת הגשה. חוזרים על התהליך עד שהבלילה נגמרת. מגישים עם סירופ מייפל ופירות ויכול בהחלט להתאים לממרחים מלוחים.


מתכון לסופגניות בסימן קוקוס באדיבות ג'מוקה

3/4 כוס מים (או מי קוקוס או קרם קוקוס)

כפות שמרים יבשים

רבע כוס סוכר

3 כפות שמן קוקוס

2 ביצים

500 גרם קמח

חצי כפית מלח


מלית וציפויים:

ממרח קוקוס + פתיתי קוקוס

שוקולד מומס + פתיתי קוקוס קלויים

חמאת בוטנים מומסת + פתיתי קוקוס קלויים

אבקת סוכר מסוכר קנים טחון

 מכינים בצק: מניחים בקערת מיקסר מי קוקוס, שמרים וסוכר ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים שמן וביצים ומערבבים שוב.

מתקינים וו לישה, מוסיפים לקערה קמח ולשים תחילה במהירות נמוכה ואחרי זה בינונית במשך כ- 8 דקות, או עד שמתקבל בצק אחיד ורך שנפרד מדפנות הקערה. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד דקה.

מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.מקמחים קלות את משטח העבודה, מוציאים את הבצק שתפח, לשים ידנית כדי להוציא את האוויר, ומחלקים ל- 13 חלקים שווים (במשקל 65 גרם כל אחד).

מגלגלים כל חלק לכדור, מניחים במרווחים על תבנית מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים 45-30 דקות נוספות. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

אופים את הסופגניות בין 12 ל- 15 דקות, או עד לזהבה.

מצננים כ- 10 דקות, ממלאים ומקשטים: בעזרת מזרק מחדירים לסופגנייה כ-1/2 כפית תערובת ממרח קוקוס ופתיתי קוקוס וזורים מעל אבקת סוכר. או: בעזרת מזרק מחדירים לסופגנייה כ-1/2 כפית שוקולד או חמאת בוטנים מומסת, טובלים בשוקולד או חמאת בוטנים מומסת ומפזרים מעל פתיתי קוקוס קלוי.

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x