גרעיני טף

 

דייסת סופרפוד לבוקר משובח

כוס זרעי טף

3 כוסות מים

2 כפות ממרח שקדים

2 כפות סילאן

2 כפות גוג'י בריז

2כפות פתיתי קוקוס

2 כפות פולי קקאו


מחממים את הסיר ושמים בו את גרגירי הטף. מערבבים כשתי דקות  ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות עד שהטף מתרכך. מערבבים פנימה את ממרח השקדים והסילאן. מעברים לקעריות, מפזרים מעל גוג'י בריז, קוקוס, קקאו וכל מה שאוהבים עם הדייסה.

 

סלט "בורגול" ללא גלוטן

חצי כוס טף

מלפפון חתוך לקוביות קטנות

עגבניה חתוכה לקוביות קטנות

צרור פטרוזיליה קצוץ

2 גבעולי סלרי קצוצים

גזר מגורר

מיץ לימון, שמן זית

מלח פלפל


מרתיחים מים בסיר מוסיפים את זרעי הטף ומבשלים כ-10 דקות כמו פסטה עד שמתרכך, מקררים ומערבבים עם כל יתר המרכיבים.

 

תבשיל טף עדשים וחלב קוקוס

6 כוסות מים

פחית קרם  קוקוס

כוס זרעי טף

כוס עדשים כתומות

בצל לח קצוץ

2 גבעולי סלרי פרוסים גס

2 גזרים קלופים וחתוכים גס

2 בטטות קלופות וחתוכות גס

מלח, פלפל, תבלין קארי

2 כפות שמן קוקוס

פטרוזיליה או כוסברה קצוצה


מרתיחים את המים עם קרם קוקוס. מוסיפים את העדשים, הטף הסלרי והבצל. מבשלים כ10 דקות עד שהעדשים והטף מתרככים. מוסיפים את הגזר הבטטה והתבלינים ומבשלים 10 דקות נוספות. אם התבשיל זקוק למים נוספים יוצקים כוס נוספת. לפני ההגשה מוסיפים שמן קוקוס ופטרוזיליה קצוצה.


 

חביתת סופר  פוד                                                 

 

2 כפות קמח טף

חצי כוס מים

שמן זית

 בצל יבש חתוך לרצועות

פלפל אדום חתוך לרצועות 

3 עלי קייל חתוכים לרצועות

מלח פלפל

 

מערבבים את קמח הטף עם המים. מחממים שמן זית במחבת . מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים את הפלפל והקייל . ומאדים תוך ערבוב כשתי דקות. יוצקים את בלילת הטף למחבת מחכים שהיא תתיבש מלמעלה ותשחים מלמטה. הופכים את החביתה ומזהיבים מהצד השני.


 

קרקר כח

 

(לשלוש תבניות, כי אם כבר מכינים...)

 כוס קינואה        

2 כוסות קמח טף

2 כוסות שיבולת שועל

2 כוסות גרעיני דלעת

2 כוסות שומשום

כוס זרעי ציאה 

כוס זרעי דוחן

4 כפיות מלח

כפית פלפל 

רבע כוס שמן זית 

3 כוסות מים

 

מבשלים את הקינואה במים רותחים ( כמו פסטה) ומסננים. מערבבים עם יתר המרכיבים. מחלקים ל3 חלקים שווים ומשטחים כל חלק בעזרת מערוך על ניר אפיה.

מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 למשך כחצי שעה

חותכים לריבועים ברגע שיוצא מהתנור ומפרקים אחרי שמתקרר.


 

צ'פאטף- צ'פאטי מקמח טף

 

כוס קמח טף

 חצי כוס מים

חצי כפית מלח

מערבבים את המרכיבים ויוצרים חמישה כדורי בצק. מחממים היטב מחבת על הגז. משטחים כדור בין כפות הידים, מניחים על המחבת ומשטחים עוד קצת עד שנוצרת פיתה. כשהחלק העליון של הפיתה מתייבש והחלק התחתון משחים הופכים ומשחימים גם עת הצד השני. אוכלים באופן מסורתי עם תבשיל הודי חריף או בגרסה מקומית עם טחינה וסלט ירקות.

x

אנא מלאו את הפרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.

x