< לכל הכתבות

"משק חביביאן" הוא מחלוצי המשקים האורגניים בישראל

"משק חביביאן" הוא מחלוצי המשקים האורגניים בישראל.

הבעלים, בני הזוג בֹּעז ומיכל חביביאן – חקלאי ושפית – מגדלים את גידוליהם בשדות במושבים הודיה ונחם ומוכרים את תוצרתם בעצמם.
הירקות הטעימים שלהם – שגידולם מתבסס על חקלאות ביו-דינמית בת קיימא – מגיעים בכל שבוע בארגזים עד פתח הבית של אלפי מנויים אדוקים, ומצורף אליהם גם עלון, ובו מתכונים, סיפורים ומידע על כל ירק.

"בני משפחת חביביאן השיבו לרבים את הקשר היום-יומי עם החקלאים והחקלאיות המגדלים את המזון שאנו אוכלים, והזכירו לנו את מה שהיה מובן מאליו עד לפני עשרות אחדות של שנים – לפני הכול, אוכל הוא עניין של אדמה, של עונות השנה, גשמי פתע, גלי חום, לבלוב וכמישה", אומר הדיי עפאים.




"מלבד גידול ירקות נפלאים, מצטיינים החביביאנים בבנייתה ובטיפוחה של קהילה מקומית גדלה והולכת, ובמרכזה המשק שלהם", אומרת מיכל וקסמן.
"בימי חמישי בכל שבוע בשדות המשק במושב נַחַם מוקם שוק, ובו נמכרת התוצרת שגדלה מסביב.

חוץ מירקות אפשר לקנות במקום לחמים מהמאפייה של 'איש לחם' במושב תעוז השכן, גבינות ממחלבה אזורית קטנה, שמן זית אורגני של בית הבד 'ריש לקיש', אגוזים, קמחים, קטניות, ממרחים ועוד.

מי שמתעורר בו רעב מוזמן ליהנות מאוכל מבושל מתוצרת המשק, מעשה ידיה של האחות הבשלנית, חגית חביביאן, שנמכר בצלחת או בקופסאות לקחת הביתה".

אסיף: המרכז לתרבות אוכל בישראל   מיכל וקסמן, הדיי עפאים
12 ביונ׳ 2023
קישור לכתבה המלאה

סל השבוע

הנכם מוזמנים להצטרף לפרויקט וליהנות בביתכם מסל השבוע: ארגז של תוצרת אורגנית בריאה, טרייה, טעימה ומזינה אשר נקטפה בבוקר המשלוח, במיוחד בשבילכם! בסל ממתין מגוון של 10 עד 15 סוגי ירקות ידועים מראש המשתנים מדי שבוע. סל השבוע מגיע עד לפתח הבית פעם בשבוע או פעם בשבועיים – לבחירתכם. מערכת יחסים כזו בין החקלאי לצרכן מאפשרת לצרכן לסייע בתמיכה כלכלית במשק, וליהנות בתורו מתוצרת טרייה, אורגנית וייחודית במחיר סביר וללא פערי תיווך. כל זאת בליווי יחס חם ומענה אישי. 

הזמינו סל שבועי

עושים שוק

הירקות לא רק מבקרים מדי שבוע אצלכם, גם אתם מוזמנים לבוא ולראות כיצד הם גדלים ולפגוש אותנו, האנשים שאמונים על גידולם. פעמיים בשנה מוזמנת כל הקהילה להפגש ביום משק חגיגי בין הערוגות.

בקרו אותנו במשק
יותר מדי זמן.. טען שוב