חומרים

2 כוסות קמח תירס לפולנטה

2 קישואים בינוניים מגוררים

פחית של קרם קוקוס

6 כוסות ציר ירקות (לוקחים מהנוזל של המרק שהכנתם לליל הסדר או מרתיחים קצת ירקות- גזר, סלק, בצל ופטרוזיליה, מכוסים במים במשך 20 דקות)

מלח

פלפל

צרור בצל ירוק קצוץ  

אופן ההכנה :

בסיר בגודל בינוני מניחים את הקמח לפולנטה, הקישואים, חצי מכמות קרם הקוקוס ו-4 כוסות ציר.

מביאים לבעבוע תוך כדי בחישה מתמדת במטרפה. כשהפולנטה מתחילה לבעבע מתבלים במלח ופלפל.

מנמיכים את האש וממשיכים לערבב עד שהפולנטה סופגת את כל הנוזלים - 3-4 דקות בערך. לא חייבים לערבב כל הזמן - בערך מדי דקה - כך נמנעת היווצרות גושים.

מוסיפים כוס נוספת מהציר ואת שאר קרם הקוקוס, ושוב מערבבים עד שהפולנטה שותה הכל - 2 דקות נוספות. טועמים - אם המרקם עדיין גס, מוסיפים כוס ציר נוספת.

הפולנטה מוכנה כשהמרקם שלה חלק ועשיר. טועמים ומתקנים תיבול. אם מכינים את הפולנטה מראש, מוסיפים לה כוס ציר נוספת כשמחממים לפני ההגשה,

מערבבים עד לספיגה ומוסיפים את הבצל הירוק.

אופן ההכנה
אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב