סבזי (ירוק) הוא חלק בלתי נפרד מהשולחן הפרסי אם בצלחת העלים הירוקים ואם בחורשט סבזי- תבשיל בשר ושעועית יבשה מפוצץ בירוקים. תוספות ירק מבושל נטולת בשר לא ממש קיימת ועם גל הצמחונות והטבעונות הגואה, לפעמים זה קצת חסר. כשהצעתי להכין את החורשט סבזי ללא בשר הפעם, חמותי הזדעזעה, אבל אפילו היא נאלצה להודות שכך אפשר להבחין יותר בטעמם העשיר של הירוקים המגוונים שמרכיבים אותו.
חומרים

2 בצלים קצוצים 

2 כרשות צעירות קצוצות יחד עם קצת מהעלים 

1/2 כוס ועוד 2 כפות שמן קנולה 

2 צרורות פטרוזיליה עלים וגבעולים קצוצים 

2 צרורות כוסברה עלים וגבעולים קצוצים 

1 צרור מנגולד (העלים הירוקים בלבד)

קצוץ 1/2 צרור סלרי (עלים וגבעולים) קצוץ 

1 כוס שעועית אזוקי מושרית לילה 

1/2 צרור נענע (עלים בלבד) קצוץ 

5 לימונים פרסיים כהים 

1/2 כוס מיץ לימון 

מלח

פלפל שחור גרוס  

כורכום 

אופן ההכנה

את הירוקים מאדים- מייבשים ללא שמן כלל- אל תחששו הם לא ישרפו. חומרים ל-8 מנות:  


מבשלים שעועית אדומה בשפע מים כחצי שעה. מסננים ושומרים בצד. מטגנים בצל וכרשה ב-2 כפות שמן בסיר רחב מעל להבה בינונית, רק עד שהם הופכים לשקופים. מאדים במחבת נפרדת (וללא שמן) פטרוזיליה, כוסברה, עלי חילבה, מנגולד, וסלרי מעל בינונית כ-10 דקות עד שלא עולים מהם יותר אדים. מוסיפים 1/2 כוס שמן ומטגנים את הירוקים. מוסיפים את הירוקים לסיר שבו הבצל והכרשה. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים תבלינים ואת השעועית המבושלת ומבשלים כשעה בסיר מכוסה תוך שמדי פעם מערבבים. אחרי שעה מוסיפים נענע ומיץ לימון, מבשלים רבע שעה נוספת ומגישים חם. 

אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב