צלחת שהיא שילוב של פשטות ותחכום.
של איפוק ופרא והעיקר, סלק בשיטת בישול ששומרת את כל הטעם והצבע שהירק הזה כל כך עשיר בהם.

חומרים

החומרים ל-4 מנות:

  • 5 סלקים בקליפתם שטופים היטב מאדמה
  • 2-3 צרורות טימין
  • מלח גס

להגשה:

  • שמן זית
  • מלח ופלפל
  • חופן עלי טימין
אופן ההכנה
  • מחממים תנור ל-250 מעלות. 
  • מרפדים תבנית אפייה בענפי טימין, מניחים מעל את הסלקים ומפזרים מלח גס מסביב לסלקים.
  • צולים כשעה לריכוך, או עד שסכין הננעצת במרכז הסלק חודרת בקלות. 
  • מקררים את הסלקים ופורסים דק. 
  • מסדרים את פרוסות הסלקים על פני צלחת הגשה.
  • מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ועלי טימין.
אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב