צלחת שהיא שילוב של פשטות ותחכום.
של איפוק ופרא והעיקר, סלק בשיטת בישול ששומרת את כל הטעם והצבע שהירק הזה כל כך עשיר בהם.
חומרים
החומרים ל-4 מנות:
- 5 סלקים בקליפתם שטופים היטב מאדמה
- 2-3 צרורות טימין
- מלח גס
להגשה:
- שמן זית
- מלח ופלפל
- חופן עלי טימין
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה בענפי טימין, מניחים מעל את הסלקים ומפזרים מלח גס מסביב לסלקים.
- צולים כשעה לריכוך, או עד שסכין הננעצת במרכז הסלק חודרת בקלות.
- מקררים את הסלקים ופורסים דק.
- מסדרים את פרוסות הסלקים על פני צלחת הגשה.
- מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ועלי טימין.

אין תגובות
הוספת תגובה
פרסום