לקחת את כרוב הניצנים מארצות הקור ומבישול מסורתי בשמנת מתוקה וחמאה ולשלב אותו בטעמים מקומיים, עטופים בטחינה זה להפוך אותו לאחד משלנו.
2 בצלים סגולים חתוכים ל-4
2 עגבניות חתוכות ל-4
שמן זית לזילוף
½ ק"ג כרובוני ניצנים חצויים לאורכם
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרפדים תבנית גדולה שיכולה להכיל את כל הירקות בנייר אפייה ומניחים בה בצל ועגבנייה. מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח ופלפל וצולים בתנור 20 דקות.
בינתיים חולטים את כרוב הניצנים בשפע של מים רותחים 3 דקות. מסננים ומעבירים למי קרח.
מוסיפים לתבנית את כרובי הניצנים החלוטים והפלפל החריף וצולים 15 דקות, עד שכרובי הניצנים משחימים.
בינתיים מכינים טחינה: מערבבים בקערה קטנה טחינה גולמית, מים ומיץ לימון לאיחוד.
צולים ומגישים: מפזרים מעל הירקות הצלויים עלי נענע קצוצים ויוצקים על פני כל הירקות את הטחינה. מפזרים את הצנוברים מעל וצולים 15 דקות, עד שהטחינה משחימה.
