בשנה שעברה פרסמתי את המתכון הזה ומאז אנחנו מחכים שנה שלמה לשובו של הקודקוד כדי להכין אותו שוב. הפעם הוספתי לו את מלכת החורף, הכרובית. מפגש פסגה בין המלכה לכתר, שמתוזמן בדיוק לשבוע החורפי שבו לא יזיק להחזיק סיר גדול ומזין שיאכיל את כל הסגורים בבית.
2 כוסות שעועית לבנה יבשה שהושרתה בקערה מלאה מים למשך הלילה (או למתקדמים: אפשר להנביט במשך יומיים-שלושה; אנחנו משרים קילו או שניים בכל פעם, משרים, מנביטים, מקפיאים ואז מוציאים מוכן לשימוש בכל פעם לפי הצורך).
מחממים שמן זית בסיר מוסיפים בצל ומאדים לשקיפות. מוסיפים ראש כרוב ניצנים, גזר, תפוח אדמה ושום ומאדים 2 דקות. מוסיפים את כל התבלינים,
רסק העגבניות, העגבנייה, השעועית, הכרובית, כרובוני הניצנים והמים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש קטנה כשעתיים. לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה ומגישים עם אורז טעים ונקי.
