בשנה שעברה פרסמתי את המתכון הזה ומאז אנחנו מחכים שנה שלמה לשובו של הקודקוד כדי להכין אותו שוב. הפעם הוספתי לו את מלכת החורף, הכרובית. מפגש פסגה בין המלכה לכתר, שמתוזמן בדיוק לשבוע החורפי שבו לא יזיק להחזיק סיר גדול ומזין שיאכיל את כל הסגורים בבית.

חומרים

2 כוסות שעועית לבנה יבשה שהושרתה בקערה מלאה מים למשך הלילה (או למתקדמים: אפשר להנביט במשך יומיים-שלושה; אנחנו משרים קילו או שניים בכל פעם, משרים, מנביטים, מקפיאים ואז מוציאים מוכן לשימוש בכל פעם לפי הצורך).

שמן זית 
1 בצל יבש חתוך גס
1 ראש כרוב ניצנים חתוך גס
2 גזרים חתוכים גס
1 תפוח אדמה חתוך גס
5 שיני שום פרוסות, או 2 גבעולי שום ירוק
1 חבילת קטנה רסק עגבניות
1 עגבנייה גדולה ובשלה חתוכה גס
½ ראש כרובית מפורק לפרחים
300 גרם כרובוני ניצנים חצויים
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
כמון 
פפריקה 
ליטר וחצי מים

להגשה:
½ צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

מחממים שמן זית בסיר מוסיפים בצל ומאדים לשקיפות. מוסיפים ראש כרוב ניצנים, גזר, תפוח אדמה ושום ומאדים 2 דקות. מוסיפים את כל התבלינים,

רסק העגבניות, העגבנייה, השעועית, הכרובית, כרובוני הניצנים והמים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש קטנה כשעתיים. לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה ומגישים עם אורז טעים ונקי.


אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב