4־6 מנות 

מאכל פרסי פשוט מתפוחי אדמה המתבשלים לאיטם על הפלטה, שאותו אוכלים בכל שבת כשחוזרים מבית הכנסת. בפסח מתווסף לתבשיל הזה חופן נדיב של פול, ולאורך כל ימי החג הוא משתלב נהדר עם מצה ובצל ירוק. 


חומרים

החומרים

פולי פול מ־15 תרמילים

1/4 כוס שמן זית

1 בצל קלוף וקצוץ

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות של סנטימטר

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כפית כורכום


אופן ההכנה

מרתיחים מים בסיר בינוני וחולטים את הפולים במשך כמה שניות, רק עד שהמים חוזרים לרתוח. מסננים את הפולים, שוטפים אותם בשפע מים קרים ומחלצים אותם מקליפתם השקופה.

באותו הסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ־10 דקות מעל להבה בינונית עד השחמה. מוסיפים תפוחי אדמה ותבלינים, מערבבים, יוצקים מים עד לחצי מגובה תכולת הסיר ומביאים לרתיחה. מעבירים לפלטת שבת או מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ־40 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הפול הקלוף, מערבבים ומבשלים כ־5 דקות. מגישים חם.


אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב