מבחינתי זו יכולה להיות ארוחה שלמה בפני עצמה, אך היא נהדרת גם להגשה במרכז שולחן עמוס במטעמים נוספים
זו הארוחה הכי קלה שיש – חותכים, מתבלים, מכניסים לתנור. אוכלים אפילו עם הידיים.
החומרים
5 גזרים שטופים היטב
2 שומרים
3 קולורבי שטופים היטב
3 סלקים צבועניים קלופים
צרור צנוניות שטופות היטב
לגלייז
1/2 כוס (120 מ”ל) מיץ לימון
גרידת לימון מלימון אחד גדול
1/2 כוס (120 מ”ל) שמן זית
2 כפות דבש או סילאן
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מחממים תנור ל־220 מעלות. אם לירקות יש עלים וגבעולים,
מסירים את עלים ומשאירים כ־5 ס”מ מהגבעול מחובר לירק, את העלים אפשר לשמור להכנת מנות אחרות (כמו צ'ימיצ'ורי או מרק עלים).
מסדרים את הירקות על תבנית מרופדת בתבנית אפייה.
מערבבים מיץ לימון, גרידת לימון, שמן זית, דבש, ג'ינג'ר ומלח פלפל שחור ויוצקים על הירקות.
מכניסים לתנור וצולים במשך כ־40 דקות עד שהירקות משחימים.
