צלייה בקדירה עושה טוב לתפוחי אדמה: הם יוצאים רכים מבפנים, פריכים מבחוץ ומושלמים עם צ'ימיצ'ורי שסק
חג שבועות הוא הזמן להשתמש בראשוני תפוחי האדמה האביביים. צלייה בקדירה עושה להם טוב, והם יוצאים רכים מבפנים, פריכים מבחוץ ומושלמים עם תוספת חריפה–מתוקה מרעננת של צ'ימיצ'ורי שסק.
חומרים
לתפוחי אדמה
2 ק"ג תפוחי אדמה קטנטנים צבעוניים
1/3 כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
לצ'ימיצ'ורי
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
עלים מ־5 גבעולי בזיליקום
1 פלפל גמבה חתוך גס
1 פלפל חריף חתוך גס
3 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס שקדים או פיסטוקים
1 כוס מלח
6 שסקים קלופים, חצויים ומגולענים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל־200 מעלות.
מכינים את תפוחי האדמה
מערבבים בקדירה את כל המרכיבים, מכסים ואופים כשעה וחצי. מסירים את המכסה, מעלים את חום התנור ל־250 מעלות וממשיכים לאפות חצי שעה נוספת להשחמה.
מכינים את הצ'ימיצ'ורי
טוחנים במעבד מזון בפולסים את כל המרכיבים, למעט השסק, למרקם גס. מוסיפים את השסק וממשיכים לטחון רק עד שהוא נטמע בתערובת.
מגישים את הקדירה עם הצ'ימיצ'ורי מעל או בצד. שומרים את שאריות הרוטב בצנצנת אטומה במקרר עד 3 ימים.

אין תגובות
הוספת תגובה
פרסום