לרושטי
6 תפוחי אדמה סגולים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 כף שמן זית
לטיגון
4 כפות שמן זית
לסלט
1 שומר פרוס דק
עלי נענע מ־5 גבעולים
1/2 צרור רוקט
1 כוס עלי ריג'לה
מיץ לימון לפי הטעם
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה
יוגורט סמיך
מגררים את תפוחי האדמה בחורים הגדולים של הפומפייה לתוך קערה רחבה. מוסיפים מלח, פלפל שחור ושמן זית ומערבבים.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת קטנה. מעבירים את תערובת תפוחי האדמה למחבת ומהדקים אל התחתית. מטגנים מעל להבה גבוהה 3 דקות, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומטגנים 3 דקות נוספות. הופכים לצלחת (כך שהחלק השחום פונה מעלה), מוסיפים את 2 כפות שמן הזית הנותרות למחבת, מחליקים את הרושטי חזרה למחבת ומטגנים את הצד השני באותו אופן (3 דקות מעל להבה גבוהה ו־3 דקות מעל להבה נמוכה).
בינתיים מכינים את הסלט
מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה רחבה.
מעבירים את הרושטי לצלחת הגשה, עורמים מעל את הסלט ומגישים לצד יוגורט סמיך.
