רבע כוס שמן זית
כפית פפריקה
כפית כורכום
חצי כפית כמון
חצי כפית קימל
כפית זרעי כוסברה
גבעולי שום ירוק קצוצים מקצה לקצה או 5 שיני שום קלופות ופרוסות דק
2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
2 פלפל ירוק חריף חצוי לאורכו
כף רסק עגבניות
2 כפות לימון כבוש קצוץ
10 עגבניות בשלות וקלופות או צנצנת עגבניות משומרות באיכות גבוהה
כרובית בינונית- גדולה חתוכה לאורכה לפרוסות בעובי ס"מ
צרור כוסברה קצוצה
מחממים שמן זית, שמים בו את כל התבלינים ומערבבים למשך כ- 2 דקות.
מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה נוספת. מוסיפים את הפלפלים וצורבים אותם במשך 3 דקות בשמן.
מוסיפים את העגבניות, הרסק, לימון כבוש ומלח פלפל. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 15 דקות.
מרתיחים מים בסיר. חולטים את הכרובית הפרוסה משך 3 דקות.
מחממים מעט שמן זית במחבת. צורבים את הכרובית משני הצדדים. מכניסים את הכרובית לרוטב ומבשלים במשך 10 דקות נוספות,
מפזרים את הכוסברה מעל ומגישים.
