4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ לקוביות
1 גבעול שום ירוק או שן שום קצוצה
צרור תרד
2 כוסות אורז לריזוטו
מלח לפי הטעם
½1 ליטר ציר ירקות או מים או ציר מהיר (ראו למטה)
כוס יוגורט
להגשה
חופן עלי תרד
קורט צ';ילי יבש גרוס
חצי כוס שקדים קלויים
מביאים ציר ירקות לרתיחה בסיר קטן.
בסיר נוסף, רחב עם שוליים גבוהים, מחממים שמן זית . מוסיפים בצל ומאדים כ־5 דקות.
מוסיפים שום ותרד ומאדים כדקה עד שהתרד מאבד מנפחו. מוסיפים אורז ומלח ומערבבים עם יתר
המרכיבים שבסיר כ־2 דקות. מוסיפים ומערבבים עד שהוא נספג לחלוטין. מוסיפים מצקת מציר
הירקות החם, מערבבים, מבשלים עד שהציר נספג ורק אז מוסיפים מצקת נוספת. מוסיפים כך את יתר
הציר ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים והאורז רך אך נגיס ("אל דנטה"). מוסיפים יוגורט
ומערבבים. מעבירים את הריזוטו לצלחת הגשה, מפזרים מעל שקדים קלויים.
כך מכינים ציר ירקות מהיר: מביאים 2 ליטר מים לרתיחה. מוסיפים בצל שלם, שורש סלרי חצוי, מקל
סלרי חצוי לרוחב, גזר חתוך גס, 3 ענפי תימין ו־4 שיני שום ומבשלים רבע שעה.
