חומרים
חבילה של 800 גרם גזר חתוך גס (לא חייבים לקלף)
חבילת כרשה חתוכה גס
חבילת שורש פטרוזיליה חתוכה גס
(בשלב זה אפשר לשים בסיר את החלק הירוק של הכרישה, העלים של שורש הפטרוזיליה והקליפות של הגזר. לכסות במים, להביא לרתיחה, לבשל כ10 דקות, לסנן ולהנות מציר ירקות שיעשיר את טעמו של המרק)
ס"מ ג'ינג'ר מגורר
ס"מ שורש כורכום מגורר
5 ענפי טימין
מלח פלפל, פלפל שאטה או צילי יבש אם רוצים קצת חריפות שתאזן את המתיקות של הגזר.
4 כפות גדושות חמאת שקדים.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
שמים את הרכיבים מלבד חמאת השקדים בסיר ומכסים במים
או בציר ירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה- עד שהירקות מתרככים.
מוציאים את ענפי הטימין וטוחנים את המרק בתוספת חמאת השקדים. אפשר לעטר בכוסברה קצוצה. נהדר לצד אורז.
אין תגובות
הוספת תגובה
פרסום