"סאשימי" קולרבי
הנה סלט שמשלב בין הלוהט והקריר שממלאים בימים אלו את הערוגות ויוצרים שילוב
טעמים גאוני, שרק הטבע יודע להמציא.
אורז פרסי עם פול ושמיר
6־8 מנות
שילוב פשוט, ועם זאת גאוני, של פול ושמיר מייצר סיר עם ריח של בית, של שבט שמתאסף סביבו. זהו סיר שלא משאיר כל אפשרות לעמוד בפניו.
אלו פראטה – לחם מחבת הודי ממולא בתפוחי אדמה
לחם מחבת מלא בהפתעות שמקורו בצפון הודו
לפני כמה שנים ביליתי את הקיץ בצפון הודו, מוקפת בהרים מושלגים. הייתה לי ארוחת בוקר קבועה של פראטה – לחם מחבת מלא בהפתעות. ברור שחזרתי עם המתכון.
בטטה מושלמת בתנור
בטטות צלויות פעמיים בשיטה מושלמת שמבטיחה תוצאה רכה ומקורמלת
בטטה היא ירק טריקי: מצד אחד, הכי קל להכין אותה בתנור, ומצד שני, אם אופים אותה יותר מדי היא עלולה להפוך לסמרטוטית ולא מגרה. האפייה הכפולה של בטטות, פעם בשלמותן כשהקליפה מהווה תא חימום אישי לכל בטטה, ופעם כשהן חצויות, מבטיחה שלא תפספסו ותק
בטטות במילוי שום ירוק ועגבניות שרי עם שמנת צנובר
מפגש מדויק בין המתיקות של הבטטות, החריפות של השום, החמצמצות של העגבניות, ומעל לכל שמיכה של שמנת צנוברים שעוטפת את הטעמים.
בצלים ממולאים בכל מיני דגנים וקטניות
"קשה להתחרות בבצל ממולא: הירק הכי לא זוהר בסלסילת הירקות הופך למנה מושקעת, יפהפייה וטעימה, וכשהוא פוגש את הטאבון – משתחררים ממנו גוונים חדשים של מתיקות. אפשר לשחק עם סוגי הדגנים והקטניות ועם ההרכבים שלהם, וגם עם עשבי התיבול והאגוזים, בהתאם למה שאוהבים (ראו טיפ בסוף המתכון). לא משנה באילו סוגים או כמ
בריסל פינת טהרן
כילדה, כשהייתי מספרת שאבא שלי נולד בפרס, היו מתקנים אותי ואומרים "לא אומרים פרס, אומרים פריס..." ככה זה כשלאמא יש מבטא צרפתי (והיא בכלל מבלגיה)כאן גדלתי, במפגש תרבויות צבעוני ורב תרבותי. שכבות על שכבות של טעמים, על פני השטח מתוק ופציח על בסיס מריר. ככל שחופרים יותר מגלים עוד רובד שמסתתר ושום דבר
בריק כרוב ניצנים
בשבוע של בידוד שבו פתאום זכינו להמון זמן משפחתי, באחד הערבים בועז סיפר לילדים על ימי ילדותו שעברו עליו בין דוכני השוק של אשקלון. בין הרוכלים נהג לעבור איש זקן שבהליכה צולעת הכריז על בריק שרק יצא מן השמן הרותח. בועז מעולם לא העז לבקש מאימא שלו שתקנה מהמאכל המפתה. עוד באותו הערב יצרנו תיקון ומילאנו



