מהרגע שנולדנו, אנחנו לומדים שמדובר בדבר שלילי - תינוק שבוכה מקבל מייד מענה לצורך שעולה. כשילד מייבב, מתקנים אותו לבטא את המצוקה שלו במילים וכשאנחנו מתבגרים, אנחנו לומדים שהדמעות הן משהו שצריך לעצור, להתבייש בגילוי החולשה הזה, לשמור את הבכי למקום פרטי ואינטימי ולהספיג את הדמעות בכרית.
והנה, בין דיירי הערוגה, קוטפים את מלך הדמעות, זה שלא מתבייש בדיכאון שלו ואף מפיץ אותו הלאה, מספיק שתבלו כמה דקות במחיצתו על קרש החיתוך וגם אתם תחושו צורך בלתי נשלט לפרוץ בבכי.
וכך, מתקבלת הזדמנות לגיטימית לפרוק את כל הדמעות שעצרנו בתוכנו כל השנים הללו, לשחרר ולהשתחרר, להתאבל על הדברים הקטנים והגדולים ולגלות כאשר לא עוצרים את הדמעות, הן מגשימות את המטרה שלשמה הן נוצרו, מנקות אותנו מבפנים, מאפשרות לכאב להתגלגל החוצה ומפנות מקום לרגשות חדשים, של אהבה וחמלה כלפי עצמנו וכלפי העולם.
ואם כבר סיימתם את המכסה? השבוע זרמו כאן ים של דמעות בימים בהם נפרדנו מהסטודנטים שעובדים כאן ובאמת שהגיע הזמן קצת לייבש את העיניים, אספנו כמה דרכים מוכחות יותר או פחות, להפסקת צריבת הבצל. -הרטבת סכין, לעיסת מסטיק, הקפאה, הרכבת משקפת צלילה,
גפרור בפה, עצירת נשימה, טבילה במים, אטב על האף וכמובן הדרך שהכי מצליחה לי- למצוא מישהו אחר שיקצוץ את הבצל במקומי. האביר האמיץ, לא רק מציל את העלמה מבכי, הוא גם מגן על משפחתו מפני הצטננות, מחלות לב, סוכרת ושלל צרות אחרות.
"אני שונא לראות אנשים בוכים רק בגלל שעברתי בסביבה" (בצל מהלך)...........
הבצל הוא משהו שהמפגש אתו יוצר לפעמים אינטרקציות קשות, אבל אסור לשכוח כמה טוב הוא מביא לצלחת וכמה מתיקות יוצאת ממנו ברגע
שהוא פוגש את המחבת.
תעודת זהות
מה זה
המוכר ביותר הינו בצל לבן- בעל קליפה חיצונית צהובה.
בצל סגול
בצל ירוק- בו העלים הירוקים משמשים למאכל.
בצל הגינה תורבת במערב אסיה, לפני 7000 שנים.
עונה
ניתן לזרוע בצל במספר מועדים- תלוי זן.
אבל בעיקר בסתיו.
המלצות במהלך הגידול
תחילת הגידול של הבצל לרוב תתקיים בתקופת הסתיו/ חורף. בתקופת האביב, הבצל ממקד את האנרגיה ביצירת הפקעות.
יש לשים לב לכמויות המים, בעיקר בסוף הגידול. כאשר מחצית מהגידול עברה, יש להוריד את כמות המים.
השקיית יתר יכולה להוביל להתפצלות של מספר בצלצולים מזרע אחד.
כשהבצל מוכן, הקליפה שלו תהפוך להיות צהובה/ לבנה/ סגולה בהתאם לזן.