בטטות אפויות במילוי שום ירוק ועגבניות שרי | משק חביביאן | ירקות אורגניים
מפגש מדויק בין המתיקות של הבטטות, החריפות של השום, החמצמצות של העגבניות,
ומעל לכל שמיכה של שמנת צנוברים שעוטפת את הטעמים. 
חומרים

החומרים לכ-5 מנות:

  • 5 בטטות, שטופות היטב, עם הקליפה
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 2 גבעולי שום ירוק קצוצים
  • 20 עגבניות שרי, שטופות, חצויות ופרוסות 
  • מלח ופלפל
  • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק (אפשר במעבד מזון)

לשמנת צנוברים: 

  • 1 כוס צנוברים
  • 1 כוס מים מיץ מחצי לימון
  • מלח
אופן ההכנה

אופים את הבטטות:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מניחים את הבטטטות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים אותן בשלמותן כחצי שעה עד לריכוך. לא מכבים את התנור, רק מעבירים למצב גריל.

מכינים את המילוי:

  • במחבת רחבה וחמה עם שמן זית מאדים את השום עד לריכוך.
  • מוסיפים עגבניות שרי ומבשלים לריכוך.
  • מתבלים במלח ופלפל.
  • מוסיפים את הפקאנים הקצוצים, מערבבים ומכבים את האש. 

ממלאים את הבטטות:

  • חורצים את הבטטות בחלקן העליון לאורכן, כך שיווצר מעין כיס, וממלאים בנדיבות בתערובת העגבניות והשום. 

מכינים שמנת צנוברים:

  • טוחנים במעבד מזון צנוברים עם חצי כוס מים למרקם חלק.
  • מסירים מהבלנדר ו"פותחים" את התערובת עם מיץ לימון ומלח לפי הטעם.
  • מוסיפים מים בהדרגה, רק עד לקבלת מרקם של טחינה סמיכה. 

מגישים:

  • יוצקים את שמנת הצנוברים על הבטטות ואופים בתנור החם, במצב גריל כשדלת התנור פתוחה מעט, כ-7 דקות, עד להשחמה יפה.
אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב