טחינה ירוקה עם פיתות מחבת | משק חביביאן | ירקות אורגניים
מכניסים את השום הירוק לבלנדר עם ירוקים עונתיים נוספים.
מוסיפים טחינה גולמית ויוצרים ממרח מזין וטעים שחוזרים אליו שוב ושוב.
חומרים

החומרים לצנצנת בנפח של כ-500 מ"ל: 

לטחינה הירוקה:

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • חופן עלי בייבי (או תרד או מנגולד או כל דבר ירוק שיש בסביבה)
  • 3 גבעולי שום ירוק (משתמשים בכל חלקי השום: ראש עד זנב)
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • עלים מ-5 גבעולי נענע
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כוס מים
  • קוביית קרח
  • 1 כף שמן זית
  • מלח פלפל

לפיתות מחבת:

  • ½ ק"ג קמח (רצוי 70% מלא)
  • 1 כף שמרים יבשים 
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • ¼1 כוסות  מים
אופן ההכנה

מכינים את הטחינה הירוקה:

  • טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם של טחינה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מכינים את הפיתות:

  • לשים במיקסר עם וו לישה (או ידנית) את כל המרכיבים יחד במשך 5 דקות. 
  • מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק כדור.
  • מניחים את כדורי הבצק על משטח מקומח קלות, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך שעה. 
  • מרדדים כדור בצק לפיתה שטוחה בעובי של כחצי ס"מ על משטח מקומח קלות.
  • מניחים במחבת חמה את הפיתה וקולים כדקה, עד להשחמה.
  • הופכים וקולים כדקה נוספת, עד להשחמה.
  • חוזרים על הפעולות עם יתר כדורי הבצק.
  • בזמן שמרדדים וקולים את הפיתות, חשוב לשמור את כדורי הבצק מכוסים, שלא יתייבשו בינתיים.
אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב