מכניסים את השום הירוק לבלנדר עם ירוקים עונתיים נוספים.
מוסיפים טחינה גולמית ויוצרים ממרח מזין וטעים שחוזרים אליו שוב ושוב.
מוסיפים טחינה גולמית ויוצרים ממרח מזין וטעים שחוזרים אליו שוב ושוב.
חומרים
החומרים לצנצנת בנפח של כ-500 מ"ל:
לטחינה הירוקה:
- 1 כוס טחינה גולמית
- חופן עלי בייבי (או תרד או מנגולד או כל דבר ירוק שיש בסביבה)
- 3 גבעולי שום ירוק (משתמשים בכל חלקי השום: ראש עד זנב)
- ½ צרור כוסברה
- ½ צרור פטרוזיליה
- עלים מ-5 גבעולי נענע
- מיץ מלימון אחד
- 1 כוס מים
- קוביית קרח
- 1 כף שמן זית
- מלח פלפל
לפיתות מחבת:
- ½ ק"ג קמח (רצוי 70% מלא)
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- ¼1 כוסות מים
אופן ההכנה
מכינים את הטחינה הירוקה:
- טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם של טחינה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מכינים את הפיתות:
- לשים במיקסר עם וו לישה (או ידנית) את כל המרכיבים יחד במשך 5 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק כדור.
- מניחים את כדורי הבצק על משטח מקומח קלות, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך שעה.
- מרדדים כדור בצק לפיתה שטוחה בעובי של כחצי ס"מ על משטח מקומח קלות.
- מניחים במחבת חמה את הפיתה וקולים כדקה, עד להשחמה.
- הופכים וקולים כדקה נוספת, עד להשחמה.
- חוזרים על הפעולות עם יתר כדורי הבצק.
- בזמן שמרדדים וקולים את הפיתות, חשוב לשמור את כדורי הבצק מכוסים, שלא יתייבשו בינתיים.
אין תגובות
הוספת תגובה
פרסום