שום ירוק חלוט עם ירקות העונה | משק חביביאן | ירקות אורגניים
חליטה היא שיטת בישול קלה שמשמרת את הערכים התזונתיים של הירק, את הצבע ואת הטעמים שלו.
מרתיחים שפע של מים בסיר גדול, מוסיפים מלח ורק כשהמים ממש מבעבעים (רתיחה חזקה) מכניסים את הירק.
הכנסת הירק לסיר מורידה את הטמפרטורה של המים באופן מיידי - ומהרגע שהמים חוזרים לבעבע, זה סימן לכך שצריך להוציא את הירק ולהעביר אותו מיד לאמבט מי קרח שיעצור את הבישול.
חומרים

החומרים לכ-6 מנות:

  • 1 צרור (4-3 גבעולים)
  • שום ירוק 
  • 1 כרובית שלמה
  • 1 ראש ברוקולי שלם
  • 8 קישואים צעירים
  • 10 יחידות כרוב ניצנים, חצויות
  • שמן זית לזילוף
  • מלח ופלפל
  • צרור גבעולי טימין
אופן ההכנה
  • מחממים תנור לחום הגבוה ביותר. 
  • מביאים לרתיחה חזקה סיר גדול עם שפע מים מומלחים.
  • חולטים כל ירק בנפרד (ראו הוראות חליטה מעלה) ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. 
  • מסדרים יפה את הירקות בתבנית חסינת חום ומזלפים על הירקות בנדיבות שמן זית או חמאת שום ירוק.
  • מפזרים מלח, פלפל וטימין ואופים חצי שעה עד להשחמה. 
אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב