מקלות שום | משק חביביאן | ירקות אורגניים

אפייה של המקלות הללו תמלא את חלל הבית בריחות שום מפתים וכדאי לשמור על התבנית כשהיא יוצאת מהתנור.

לצד מרק או ממרח הם כבר משלמים לארוחת חורף קלה.

חומרים

החומרים לכ-10 מקלות ארוכים:

  • 1 ק"ג קמח 70% מלא
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף  מלח
  • 2 גבעולי שום ירוק קצוצים
  • עלים מ-2 גבעולי טימין
  • ½ כוס שומשום
  • ½ כוס שמן זית 3-2.5 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
  • לשים במיקסר עם וו לישה (או ידנית) את כל המרכיבים 2 דקות עד לקבלת לבצק חלק, ועוד 5 דקות (כדי לפתח את רשתות הגלוטן בבצק).
  • מכסים במגבת לחה (או ניילון נצמד) ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים, מכסים ומניחים לרבע שעה.
  • מגלגלים כל כדור בצק למקלות מאורכים,
  • מסדרים את המקלות במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה כדי שהבצק לא יתייבש ומתפיחים חצי שעה. 
  • אופים 20 דקות, עד להשחמה. 
אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב