המרק הצרפתי הקלאסי, שמשלב בדרך כלל רק בין תפוח אדמה לכרשה,
מקבל חיזוק של שום ירוק ושורשים עונתיים.
והתוצאה: מרק עדין ומפתיע.
חומרים
החומרים לכ-6 מנות:
- 3 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות גסות
- 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
- 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך גס
- 1 שורש כורכום טרי, קלוף וחתוך גס
- 2 יחידות כרשה, חתוכות גס
- 1 בצל קלוף, חתוך גס
- 3 גבעולי שום ירוק שלמים, חתוכים גס
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- ציר ירקות או מים לכיסוי הירקות
אופן ההכנה
- שמים בסיר גדול וגבוה תפוחי אדמה, שורשים, כרשה, בצל, שום ירוק, שמן זית, מלח ופלפל.
- מכסים בציר ירקות ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את אש,
- מכסים ומבשלים חצי שעה לריכוך הירקות.
- מכבים את האש וטוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק.
- מעבירים את המרק במסננת דקה כדי להיפטר מהסיבים.
אין תגובות
הוספת תגובה
פרסום