אָש – מרק סלק פרסי עם אורז | משק חביביאן | ירקות אורגניים
כל עדה ומרק הסלק שלה.
האש הפרסי הוא אחד המוכרים פחות, שלא בצדק.
במסעדה של סבתא שלי לכל יום היה התבשיל המיוחד שלו, וימי שישי נצבעו בסגול הסגול הזה - נזיד סמיך שאין מי שלא היה מוכן למכור את הבכורה שלו עבורו.
כל בני המשפחה היו מתקבצים בשעות אחר הצהריים סביב שולחן ארוך לצד הסועדים האחרים במסעדה.
בליווי צרור של ראשד, טרגון וירוקים עונתיים אחרים, האש הוא קערה של אושר חורפי וריחני - ובאופן מסורתי מכניס את השבת, אבל הוא קל להכנה ובהחלט מתאים גם לכל השבוע.
חומרים

החומרים ל-8 מנות:

  • 6 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לשמיניות (בסלק עלים שומרים את העלים להמשך)
  • ½1 ליטר מים
  • 1 כוס אורז פרסי
  • 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • 1 חבילה כוסברה קצוצה
  • 2 גבעולי כרשה קצוצים
  • העלים של הסלקים או צרור עלי מנגולד קצוצים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 גבעולי שום ירוק קצוצים או 4 שיני שום חצויות
  • מלח, פלפל וכורכום לפי הטעם
  • 2 כפות רכז רימונים

להגשה

  • 2 בצלים גדולים קלופים, פרוסים ומטוגנים להשחמה
  • סומאק
  • 1 חופן עלי רשאד, טרגון ונענע
  • 1 חופן צנוניות חתוכות לרבעים
אופן ההכנה
  • מבשלים את הסלקים:
  • שמים סלקים בסיר בינוני וממלאים אותו במים עד לחצי מגובה הסלקים.
  • מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כחצי שעה לריכוך.
  • מסירים מהאש ושומרים את הסלקים ואת מי הבישול.
  • מכינים את המרק:
  • מרתיחים בסיר גדול את המים, מוסיפים אורז ומבשלים 5 דקות.
  • מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, כרשה, עלי סלק (או מנגולד), סלרי, שום ותבלינים ומבשלים כ־40 דקות.
  • מוסיפים רכז רימונים ואת הסלקים המבושלים עם מי הבישול ומבשלים 15 דקות.
  • מגישים בקערה עם מעט בצל מטוגן וסומק, לצד ערימת עלים עונתיים וצנוניות חתוכות.
אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב