חומרים
החומרים
1/4 כוס שמן זית + לשימון תבנית
4 חצילים פרוסים לאורך לפרוסות בעובי 3 מ"מ
למילוי
1/2 כוס פטה
1/2 כוס מוצרלה
1/2 כוס ריקוטה
1/2 גביע שמנת חמוצה 15%
לרוטב
5 עגבניות גדולות בשלות מגוררות בפומפייה גסה
2 שיני שום פרוסות
15 עלי בזיליקום
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
1 פלפל אדום חריף קצוץ
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומברישים אותו בשמן זית.
- מניחים חצילים בתבנית ומברישים בשמן זית. אופים כרבע שעה להשחמה, הופכים לצד השני וממשיכים לאפות רבע שעה נוספת. מוציאים מהתנור ומצננים כ־10 דקות.
- מערבבים בקערה שלושה סוגי גבינות ושמנת חמוצה לתערובת אחידה. מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב.
- מניחים כפית מתערובת הגבינות בקצה פרוסת חציל ומגלגלים לגליל. ממשיכים עם יתר פרוסות החצילים והמילוי.
- מסדרים את הגלילים בקדירה ויוצקים מעל את הרוטב. מכסים ואופים כשעתיים. מסירים את המכסה, מעלים את חום התנור ל־220 מעלות וממשיכים לאפות כרבע שעה להשחמה.

אין תגובות
הוספת תגובה
פרסום