גלילי חצילים עם גבינות ברוטב עגבניות | משק חביביאן | ירקות אורגניים
חומרים

החומרים

1/4 כוס שמן זית + לשימון תבנית

4 חצילים פרוסים לאורך לפרוסות בעובי 3 מ"מ

למילוי

1/2 כוס פטה

1/2 כוס מוצרלה

1/2 כוס ריקוטה

1/2 גביע שמנת חמוצה 15%

לרוטב

5 עגבניות גדולות בשלות מגוררות בפומפייה גסה

2 שיני שום פרוסות

15 עלי בזיליקום

1 פלפל ירוק חריף קצוץ

1 פלפל אדום חריף קצוץ

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה
  • מחממים תנור ל־200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומברישים אותו בשמן זית.
  • מניחים חצילים בתבנית ומברישים בשמן זית. אופים כרבע שעה להשחמה, הופכים לצד השני וממשיכים לאפות רבע שעה נוספת. מוציאים מהתנור ומצננים כ־10 דקות.
  • מערבבים בקערה שלושה סוגי גבינות ושמנת חמוצה לתערובת אחידה. מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב.
  • מניחים כפית מתערובת הגבינות בקצה פרוסת חציל ומגלגלים לגליל. ממשיכים עם יתר פרוסות החצילים והמילוי.
  • מסדרים את הגלילים בקדירה ויוצקים מעל את הרוטב. מכסים ואופים כשעתיים. מסירים את המכסה, מעלים את חום התנור ל־220 מעלות וממשיכים לאפות כרבע שעה להשחמה.
אין תגובות
הוספת תגובה פרסום
יותר מדי זמן.. טען שוב