מפגש מדויק בין המתיקות של הבטטות, החריפות של השום, החמצמצות של העגבניות, ומעל לכל שמיכה של שמנת צנוברים שעוטפת את הטעמים.
חומרים
החומרים לכ-5 מנות:
5 בטטות, שטופות היטב, עם הקליפה
3-2 כפות שמן זית
2 גבעולי שום ירוק קצוצים
20 עגבניות שרי, שטופות, חצויות ופרוסות
מלח ופלפל
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק (אפשר במעבד מזון)
לשמנת צנוברים:
1 כוס צנוברים
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
מלח
אופן ההכנה
אופים את הבטטות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים את הבטטטות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים אותן בשלמותן כחצי שעה עד לריכוך. לא מכבים את התנור, רק מעבירים למצב גריל.
מכינים את המילוי: במחבת רחבה וחמה עם שמן זית מאדים את השום עד לריכוך. מוסיפים עגבניות שרי ומבשלים לריכוך. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הפקאנים הקצוצים, מערבבים ומכבים את האש.
ממלאים את הבטטות: חורצים את הבטטות בחלקן העליון לאורכן, כך שיווצר מעין כיס, וממלאים בנדיבות בתערובת העגבניות והשום.
מכינים שמנת צנוברים: טוחנים במעבד מזון צנוברים עם חצי כוס מים למרקם חלק. מסירים מהבלנדר ו"פותחים" את התערובת עם מיץ לימון ומלח לפי הטעם. מוסיפים מים בהדרגה, רק עד לקבלת מרקם של טחינה סמיכה.
מגישים: יוצקים את שמנת הצנוברים על הבטטות ואופים בתנור החם, במצב גריל כשדלת התנור פתוחה מעט, כ-7 דקות, עד להשחמה יפה.
אין תגובות
הוספת תגובה
פרסום