בשבוע של בידוד שבו פתאום זכינו להמון זמן משפחתי, באחד הערבים בועז סיפר לילדים על ימי ילדותו שעברו עליו בין דוכני השוק של אשקלון. בין הרוכלים נהג לעבור איש זקן שבהליכה צולעת הכריז על בריק שרק יצא מן השמן הרותח. בועז מעולם לא העז לבקש מאימא שלו שתקנה מהמאכל המפתה. עוד באותו הערב יצרנו תיקון ומילאנו בצק בריק בשלל מילויים. השילוב המנצח של אותו הערב - פירה כרובית שנשאר מערב קודם, כרוב ניצנים וביצה רכה.
חומרים
החומרים ל־6 מנות:
חבילת עלים לבריק/ סיגרים
6 ביצים
כוס פירה כרובית
300 גרם כרוב ניצנים כרוב ניצנים חצוי וחלוט
בצל ירוק קצוץ
מלח ופלפל
שמן לטיגון
לרוטב:
1 גבעול שום ירוק קצוץ
2 עגבניות מגוררות
1 פלפל חריף פרוס לטבעות
חופן כוסברה קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
במחבת עמוקה מחממים שמן בגובה 5 ס"מ לטיגון עמוק.
מניחים עלה בריק פרוס בתוך צלחת מעט עמוקה. שמים כף פירה כרובית, כרוב ניצנים, בצל ירוק, מלח ופלפל.
שוברים ביצה פנימה ומקפלים ל-2. מעבירים מיד לשמן רותח; לא לדאוג, הבצק לא ייפתח. אחרי 2 דקות טיגון, כשהבצק מזהיב, הופכים ומזהיבים את הצד השני.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומגישים לצד הבריק.
אין תגובות
הוספת תגובה
פרסום